Resipi Popia Enoki Goreng Crispy, Kudapan Ringkas Bekal Anak Sekolah, Sedap!

Resipi Popia Enoki Goreng Crispy, Kudapan Ringkas Bekal Anak Sekolah, Sedap!

Kudapan rangup memang buat anak terujanya lain macam untuk makan. Apa kata mama selitkan sedikit kudapan sihat ini, Popia Enoki rangup untuk bekal anak.

Resipi Popia Enoki Goreng Crispy, Kudapan Ringkas Bekal Anak Sekolah, Sedap!



Macam mana nak buat? Paling mudah, hanya balut sahaja dengan kulit popia dan goreng. Mudah kan? Jom cuba perkongsian resipi Zatul Akmal.

ARTIKEL MENARIK:Cara Buat Bancuhan Tepung Pisang Goreng Yang Rangup & Banyak Serdak. Peniaga Ini Dedah Rahsianya


Hari ni buat popia enoki goreng crispy sambil siapkan bekal anak sekolah agama.

Bahan-bahan:
Kulit popia
Cendawan enoki
Tepung bestari dan tepung gandum -jadi gam


Basuh bersih cendawan enoki dan toskan airnya.


Loading...


Kulit popia pula di potong kepada empat bahagian.


Ambil satu bahagian, balutkan cendawan enoki dengan kulit popia dan gamkan di hujungnya menggunakan campuran tepung tadi.

Celup dalam bancuhan tepung bestari, angkat dan celup pula dalam tepung bestari.


Kemudian terus goreng sampai garing.


Tadaa dah siap! Boleh makan dengan sos cili.

Kredit: Zatul Akmal


Kredit -Pa&Ma.



-----------------------------------------------------------------

Post a Comment

Previous Post Next Post