“Datin Sri Rosmah nampak sangat susut sejak najib jadi ‘penganggur’, susut tang mana?” – Netizen

loading...

Laporan media terbaru menunjukkan isteri bekas Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor kini menjalani hidupnya dengan tenang tanpa menyimpan dendam terhadap pihak berkenaan yang kini menyalahkan suaminya.

“Datin Sri Rosmah nampak sangat susut sejak najib jadi ‘penganggur’, susut tang mana?” – Netizen
“Datin Sri Rosmah nampak sangat susut sejak najib jadi ‘penganggur’, susut tang mana?” – Netizen
Bagaimanapun, perkongsian di Twitter mencuri perhatian netizen apabila Rosmah dikatakan kelihatan susut selepas apa yang berlaku selama ini termasuk serbuan di rumahnya berhubung siasatan ke atas Datuk Seri Najib Razak.

Astrol AWATNI berkongsi dua keping gambar Rosmah dengan kapsyen “Penampilan umum pertama di Pekan sejak suami jadi ‘penganggur’, netizen simpati Datin Seri Rosmah Mansor nampak susut dan cengkung.”

ARTIKEL MENARIK: Bertengkar sebelum dicekik sampai mati
Nampaknya, kemarahan netizen terhadap Rosmah masih belum surut apabila memenuhi ruangan komen dengan sindiran terhadap perubahan Rosmah itu.

Susut tang mana?

“Susut tang poket la gamaknya.

“Susut sebab coklat hilang ke?” sindiran pedas netizen.Sementara itu, masih ada pihak bersimpati atas nasib menimpa isteri bekas PM berkenaan.
Kesian, tapi apakan daya…Walau apapun yang berlaku, semoga semuanya dapat diselesaikan segera. Apa kata anda? – CARI


Akhirnya Terbongkar! Ini Punca Rosmah Sanggup Beli 284 Beg Hermes Birkin


ros-2.pngMinggu lalu, Polis Di Raja Malaysia melakukan serbuan di kediaman bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan menemui 284 kotak beg tangan mewah yang dipercayai milik Rosmah Mansor.

Bekas isteri Perdana Menteri itu memang terkenal dengan gaya hidup mewah dan barangan berjenama. Lihat saja koleksi beg tangan yang pernah dibawa ke majlis-majlis antaranya Hermes Birkin.

Siapa yang tidak tahu, menurut laman web beg berjenama Purseblog, beg tangan Birkin dijual dengan harga bermula $ 9,000 (RM36,000). Beg Birkin paling mahal pernah dijual ialah Niloticus Crocodile Himalaya Beriking berharga $ 383,000 (RM1.5 juta) dijual pada acara lelongan tahun lalu.

niloticus-crocodile-himalaya-birkin-beg-

Jika dilihat pada beg tangan yang dipakai oleh Rosmah ini merupakan koleksi Fushia Diamond-Studded Hermes Birkin bernilai RM877,000.

beg-tangan-hermes-birkin-paling-mahal-pe

Tapi sebenarnya koleksi beg tangan Rosmah tersebut merupakan satu perlaburan yang bijak. Patutlah Rosmah sanggup beli 284 beg tangan Hermes Birkin sebab ianya sangat berharga.

Sebuah pasaran untuk dompet dan beg mewah yang dipanggil Baghunter mendedahkan, Birkin mengatasi harga emas dan S&P 500 indeks saham dalam tempoh 37 tahun yang lalu. Birking diperkenalkan pada tahun 1981.

1-3.jpg

Selepas Barisan Nasional kalah pada PRU yang lalu, Datuk Seri Najib Razak berada didalam pemerhatian polis berikutan isu 1MDB. Segala barangan peribadi dirampas dan polis juga turut merampas puluhan kotak wang tunai, barang kemas dari kediaman milik Najib dan Rosmah.

Semalam, media melaporkan wang tunai yang dirampas di Pavilion Residences, Kuala Lumpur sudah habis dikira dan ia dilapor bernilai kira-kira RM120 juta.

sumber: vitdaily

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments