Buletin Utama ‘Buat Hal’ Lagi

loading...

Sejak kebelakangan ini, Buletin Utama TV3 sering mendapat perhatian netizen gara-gara lebih terbuka dalam menyampaikan berita. Kalau sebelum ini, viral headline bola sepak yang agak lucu.

Buletin Utama ‘Buat Hal’ Lagi
Buletin Utama ‘Buat Hal’ Lagi
Kali ini, sekali lagi wartawan pula membuat lawak dengan menyanyikan lagu Siti Nurhaliza, ‘Comel Si Pipi Merah’. Nyanyian itu menghiburkan ramai penonton yang menganggap wartawan itu masuk air. Siapa dia?

ARTIKEL MENARIK: Kisah NATASHA HUDSON Yang Tak DiBerikan Makanan Halal Oleh Keluarga & Cintanya Pada Al-Quran Membuatkan Netizen Sebak…!


Ting ting tang ting

Kahkahkah kelako betul reporter tv3 ni menyanyi pic.twitter.com/6VARvzSZiC
— izzat kmrdn (@izzatkmrdn) July 8, 2018
Ramai netizen yang tertanya-tanya siapakah gerangan wartawan yang menyanyi lagu Siti Nurhaliza itu. Ramai yang meneka suara itu milik Safwan Sawi. Wartawan ini pernah viral ketika dahulu dengan berita fasa MRT 2.

Berita MRT


Safwan Sawi mempunyai 8 tahun pengalaman dalam Sri Pentas, Media Prima sebagai wartawan siaran TV3. Dia pernah memecahkan rekod apabila liputan beritanya di stesen Mass Rapid Transit (MRT) yang baru dibina ketika itu berjaya menjadi daya tarikan kepada penonton. Berita yang digayakan dengan bersahaja serta lenggok tubuh badan yang lucu membuatkan penonton tidak bosan menontonnya. Jadi tidak hairanlah kalau wartawan membuat perangai gila-gila kali ini.Dah lama simpan perangai gila


Nyempat dia menyanyi eh


Dah boleh ujibakat suara


Syak reporter nak tukar kerjayaSumber : Izzat Kamarudin

Sumber : ohbulan

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments