Top Ad 728x90

Thursday, 7 June 2018

,

Saya sedar Chef Wan bukanlah ahli parti politik.. komen terkini Tun Mahathir terhadap Chef Wan mengejutkan ramai

loading...

Ekoran status viral dari Chef Wan di IG baru-baru ini, Tun Mahathir terpanggil untuk memberi komen yang mengejutkan ramai. Ada video. Jom baca dan kongsikan.

Saya sedar Chef Wan bukanlah ahli parti politik.. komen terkini Tun Mahathir terhadap Chef Wan mengejutkan ramai
Saya sedar Chef Wan bukanlah ahli parti politik.. komen terkini Tun Mahathir terhadap Chef Wan mengejutkan ramai
TUN MAHATHIR UCAP TERIMA KASIH

Tun Dr Mahathir Mohamad menyatakan penghargaannya kepada Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan, susulan kenyataan cef selebriti itu berkenaan isu-isu semasa baru-baru ini.

Bagi bekas perdana menteri itu, Chef Wan berani berkata benar dan menegakkan keadilan di saat mengekalkan pendiriannya untuk tidak berpihak kepada mana-mana parti politik.

“Saya sedar Chef Wan bukanlah ahli parti politik, jauh sekali menjadi ahli Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU).

ARTIKEL MENARIK: “Bila Nak Bayar Hutang? Dah 3 Tahun Dah Ni..” – Fadzil Zahari Selar Pereka Fesyen Tak Bayar Hutang


“Namun saya amat menghargai pandangan yang menumpukan keadilan dan kesejahteraan negara, tidak memihak kepada mana-mana (tetapi) kebenaran semata-mata,” katanya menerusi video di Facebooknya.

KOMEN CHEF WAN YANG VIRAL

Semalam, Chef Wan dalam satu posting di Instagram menyentuh apa yang berlaku kepada Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), yang kini terpalit skandal kehilangan hak milik tanah.

“Dulu, felda. Now, failed dah,” katanya yang meluahkan kemarahannya apabila mengenang pengorbanan bapanya selaku peneroka, dan dirinya sendiri yang membesar di Felda.


a.
This also so funny bila kita baca mcm la kisah T shirt PM tu. Bila kita comment ni semua bukan la kita niat tak baik apa yg kita baca. Nak sensasi kan berita2 mcm ni pun sudah tak guna lagi as Nasi sudah pun menjadi bubur. There nothing to highlight pun as everyone is well informed of everything in the media these days. There no need to even infuenced anyone with our opinion as kita masing ada otak dan berpelajaran sudah pasti boleh menimbang kan segala cerita yg buruk atau pun di sebaliknya. The truth is always the truth. Yang sedehnya, rasa geram dan sakit hati ada la kami keluarga2 Peneroka2 Felda yg berjuang bertahun lamanya to see all this come to this level. Dont u think we have the right to feel bitter and betrayed? All that trust semuanya habis hanyut ke laut and dont come and tell me that i dont have the right to feel angry and depressed to see segala pengorbanan my late father or even me as a remaja in my Felda days? We all went to all that shit hole to suffer and not all that manusia yg pandai buka mulut to defend all this shit and worst all those thieves that deserved to be brought to justice and punish to save this country image yg sangat memalu kan. Give me one good reason why as anak Felda saya tidak rasa kecewa dgn segala apa yg sudah terjadi dan bersuara?
A post shared by chef wan (@_chefwan58) on Dec 26, 2017 at 8:22pm PST
IMG_6464-3.png


“Semua kepercayaan semuanya habis hanyut ke laut,” katanya lagi sambil berharap mereka yang terlibat, yang disifatkannya sebagai “penyamun”, di bawa ke muka pengadilan.
Dalam posting beberapa hari lalu pula, Chef Wan berkongsi pengalamannya menolak permintaan parti politik kerajaan dan pembangkang yang memintanya berkempen untuk mereka dan berkata risau melihat “permainan kotor” dalam politik dengan menjadikan apa yang berlaku kepada Mahathir sebagai contoh.

BERANI WALAU TAK MASUK POLITIK

Mahathir berkata, keberanian untuk bersuara sudah memadai tanpa perlu terlibat dalam politik secara langsung.

“Inilah yang disuruh agama kita – mengamalkan amar makruf dan menolak yang mungkar.
“Jika kita dapati ada pihak yang mengamalkan amar makruf, itu pun sudah memadai. 

Terima kasih, Chef Wan,” kata Pengerusi BERSATU itu lagi.

VIDEO UCAPAN TUN MAHATHIR KEPADA CHEF WAN


Sumber : http://kakitular.com

Sumber : Muka Media

-----------------------------------------------------------------
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90