Tun Mahathir melawat tanah Malaysia yang telah digadai kepada cina oleh Najib, orang Malaysia tak boleh masuk

loading...

PRU 14 telah tamat dengan keputusan yang amat tidak disangka . Kini Pakatan Harapan yang diketuai oleh Mahathir Mohamad mulai melebarkan sayapnya di Malaysia.

Mahathir melawat tanah Malaysia yang telah digadai kepada cina oleh Najib, orang Malaysia tak boleh masuk
Tun Mahathir melawat tanah Malaysia yang telah digadai kepada cina oleh Najib, orang Malaysia tak boleh masuk
Mahathir yang sebelum ini telah membangkang keras UMNO dan juga Najib kini telah menjadi Perdana Menteri Malaysia yang ke 7 terbaru dan kini telah menjadi Perdana Menteri Malaysia kali yang kedua .

Ini telah menjadi sah selepas kejatuhan dan kekalahan Najib Razak dalam pilihanraya umum yang ke 14 baru baru ini . Setelah menang, Mahathir telahpun menjalankan tanggungjawabnya di Malaysia sebagai Perdana Menteri dan melakukan tugasnya untuk melawat beberapa projek dan tempat yang dikatakan pernah diuruskan oleh Najib dan digadaikan kepada cina.

ARTIKEL MENARIK: Syed Saddiq Tak Setuju Keputusan Menteri Besar Johor


Sebuah video viral di laman sosial apabila Tun Mahathir melawat sebuah tempat di Malaysia yang kini menjadi tempat industri china yang agak luas dan dibina pagar seluas 9 kilometer. Tempat tersebut dikatakan telahpun digadai kepada china dan kini dibina beberapa bangunan industri bagi syarikat china.Tempat tersebut turut menekapkan beberapa tulisan perkataan china yang cukup menyedihkan bagi Tun Mahathir.

Tempat tersebut juga dikatakan melarang rakyat Malaysia dari masuk dan melihat kawasan tersebut kerana ianya kini dimiliki sepenuhnya oleh china. Netizen berpendapat bahawa kenyataan Najib sebelum ini yang menuduh Tun Mahathir bersekongkol dengan china DAP adalah suatu yang tidak dapat dimaafkan namun jelas terbukti bahawa Najib sendiri telahpun gadaikan negara kepada china dan ianya merupakan suatu perkara yang cukup menyedihkan.


n.

Sumber : http://alerttvmalaysia.com/2018/05/13/mahathir-melawat-tanah-malaysia-yang-telah-digadai-kepada-cina-oleh-najib-orang-malaysia-tak-boleh-masuk/

Kredit video: info drama youtube

SUMBER : kumbangterbalik

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments