Bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM Disenarai Hitam Dari Keluar Negara

loading...

Bekas Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad yang meletakkan jawatan semalam, dipercayai disenarai hitam dari keluar negara.

Bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM Disenarai Hitam Dari Keluar Negara
Bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM Disenarai Hitam Dari Keluar Negara
Satu sumber turut mendedahkan, perkara itu berkemungkinan besar berkaitan siasatan terhadap kes 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang akan dibuka semula kerajaan.

Beliau adalah antara nama yang disekat Imigresen selepas bekas Perdana Menteri, Datuk Serj Najib Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor dihalang ke luar negara beberapa hari lalu.

ARTIKEL MENARIK:  Kesilapannya Yang Menerima Sumbangan Politik Dalam Akaun Persendirian Telah Menyebabkan Beliau Dicemuh. tapi, Adakah Melayu Mudah Lupa?. Ini antara 10 Kebaikan Mantan Perdana Menteri Najib Razak.


Dzulkifli semalam meletak jawatan sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM selepas setahun sembilan bulan mengetuai agensi itu bagi menggantikan Tan Sri Abu Kassim Mohamed yang ditamatkan perkhidmatan pada 2016.


Beliau sebelum ini adalah pegawai dari Jabatan Peguam Negara yang mengetuai Pasukan Penguatkuasa Pemulihan Negara (NRRET) jabatan itu.

The post Bekas Ketua Pesuruhjaya SPRM Disenarai Hitam Dari Keluar Negara appeared first on Jiwang Media.

sumber : jiwangmedia

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments