Header Ads

Adik Ipar Macam Xsuka Tengok Abang Dia Bahagia. Suka Hasut Mak Mertua Utk Burukkan Suami & Saya. Sehinggalah Sampai Tahap… Tak Tahan !!!

loading...

Adik Ipar Macam Xsuka Tengok Abang Dia Bahagia. Suka Hasut Mak Mertua Utk Burukkan Suami & Saya. Sehinggalah Sampai Tahap… Tak Tahan !!!

Adik Ipar Macam Xsuka Tengok Abang Dia Bahagia. Suka Hasut Mak Mertua Utk Burukkan Suami & Saya. Sehinggalah Sampai Tahap… Tak Tahan !!!
Adik Ipar Macam Xsuka Tengok Abang Dia Bahagia. Suka Hasut Mak Mertua Utk Burukkan Suami & Saya. Sehinggalah Sampai Tahap… Tak Tahan !!!

Assalamualaikum. Okey sebenar nya camni .. sy berumur 25tahun, dan somi pulak 35tahun .. sy x kisah kawin ngn org yg lebih tua sbb memang taste sy org tua..

ARTIKEL MENARIK: Suami PRANK Isteri, Menyuruh Rakan MENGGODA Isterinya Sehingga ke BILIK. Namun, Lihat Apa Yang TERJADI Selepas Itu...

loading...

yg penting bkn suami org .. somi sy ni asalnyer duda.. sy kawin ngn dia atas sbb cinta .. tapi sy kenal ngn dia dah setahun lebih melalui fb, kenal2 gitu jelah .. 5 bulan sy dah mula rapat.. dia ajak jumpa then dia bawak jumpa family dia 3 kali jer ape bagai sume.. pastu sy tunang 5 bulan terus nikah … silap sy sbb x mek mase yg lama utk kenal keluarga dia ..

somi ade ckp jgn rapat sgt ngn adik perempuan dia ..adik ipar sy umo 30thn sy pun pelik kenapa dia ckp camtu .. tu adik dia kot..dah sebulan kawin baru sy tahu.. sy dan somi ok tapi yg masalah nyer adik dia .. sy xtahu ape masalah adik dia .. mcm xleh tgk abg dia senang … mil sy okey tapi sbb mil asyik selalu kena cucuk ngn adik ipar sbb suka citer buruk psl abg dia .. dlm mase yg same sy terkena tempias .. mil jdi x okey …bila sy dan somi balik kmpg mil suka perli2 ..sy pun ade gak lah terasa hati tapi sy diam jer .. otw balik kl dlm keta sy ckp kenapa mak perli2 kiter .. somi ckp jgn mek ati .. oklah sy diam ..

somi sy ni buzy sgt dgn keje .. kdg mase utk bini pun kurang , tapi sy paham .. sbb dia carik rezeki .. bila dia terlalu buzy . dia akan amek cuti lah 2 hari utk spendtime ngn bini ..gi lah bejalan kemana2 ..sonok .. yg x sonok kalau kami laki bini pegi travel ke atau spend time laki bini kat tempat2 menarik kami post kat fb adik dia pun nampak then cpt je dia gtw mil pastu mil pun terus call suami .. dia perli2 dlm marah konon nyer bejalan sana sini boleh pulakk tapi xnak balik kmpg tgk mak.. bukan lah xnak balik kmpg, kira sebulan tu sekali ade jgk balik kmpg tgk mil.. kira balik jgk lah .. nak balik tiap2 minggu memang xdpt .. mntk maaf bnyk2.. sy dah ckp ngn suami kalau x dpt balik .. call lah mak tanye khabar ..ckp ngn mak buzy keje .. sampai terpaksa tinggalkan bini kat umah sorang2 tu pun seb baik ade jiran tlg kawan2 kan …. sekurang2 nya mil tahu .. kalau ngn bini pun xde mase apelagi nak balik kmpg selalu ..

kami memang selalu call camtu .. bkn ape nti sy xnak family awak ckp sy jenis kongkong somi ..x bg somi balik tgk mak plak .. sy bkn camtu .. mil plak bila suami dah ckp camtu mood dia okey jer.. tapi adik ipar sy ni plakk dia mcm x puas hati .. ade sajer benda yg dia nak bg mak dia susah hati … dia citer lagi yg bukan2 psl abg dia .. pastu kerap sgt msg sy citer keburukan abg dia yg lepas2 ngn bini lama .. dia cam nak buat sy cam bencikan suami …sy xciter sgt kat suami sbb sy xnak dia serang adik dia ..sbb abg dia ni pun dh lamer menyimpan dari dgn ex wife lagi .. tapi sbb pkir mak dia jer .. tapi sy adelah ngadu sikit2 jer kt somi sbb xtahan adik dia kerap msg sy .. msg dah lah mengaibkan org lain plak tu ,, konon dia jer yg betul ..tapi msg mengapi2 kan sy sampai stress di buat nyer .. sy pendam sorang2 .. kdg sy nangiss sbb sy cuba nak jdi menantu ,kak ipar, maklong yg sporting utk keluarga somi tapi mungkin belum mase nyer lagi pd mata dorang ..😢😢

sy cuba utk cool lagi .. sy x bape nak layan sgt msg2 dia sbb sy ckp yg lps tu lps lah sy xnak tahu.. dia bengang gak nyer sbb dia xberjaya buat sy dgr ckp dia .. sampai xnak contact sy dah .. dia ajak plak anak2 buah somi join dia berpuak2 .. supaya kurang rapat ngn maklong dia ni .. anak buah dia jenis dgr je ckp mak ngah dia .. so sampai skrg dan setahun 5 bulan kawin ngn somi ..anak2 buah belah somi x rapat dgn sy sbb dorang mungkin lebih kenal maklong dia yg lama ( ex wife somi ) .. somi ckp sound lah terus .. sy ckp sy xleh nak sound nti dia ngadu kat mak .. mcm2 dia boleh putar belit citer sbb dia lagi kuat ngn mak ..sbb dia anak .. dah lah adik awak tu anak bongsu anak kesayangan ..sy ni menantu je masih lgi org lua ..

sy ni ikotkan sy jeles tgk org lain sume satu kepala ngn ipar duai (perempuan)..ipar duai sporting .. berwhatsapp tanye khabar .. pastu weekend kiter spendtime same2 .. berkumpul ramai2 tapi bahagian sy bukan camtu 😢😢 skrg sy ngn adik ipar dah x ngam ..mungkin sbb sy tak layan ape yg dua ckp kat sy ntah lah tapi sy bersyukur dpt suami yg memahami ,, mil yg ok tapi adik ipar plak buat pangai .. sy xtahu same2 ade dia ni nak sgt ke tgk abg dia berpisah buat kali kedua ?? sy berdoa pada Allah mohon cpt lah kurniakan zuriat pada sy dan somi ..moga dgn kehadiran zuriat sy tu dpt mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara sy dan keluarga mertua ..Aamiin .. doakan sy yer ..
tapi andai kata jodoh sy x pnjg ngn somi .. sy nak dia pikir kenapa abg dia berpisah ..

Sumber: KRT


Sumber: 1citemalaya
________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Loading...

No comments

Powered by Blogger.