Top Ad 728x90

Saturday, 28 January 2017

HATI-HATI BAWANG PUTIH yang diimport dari China telah dicampur bahan kimia, kenali ciri-ciri bawang beracun dari China

loading...

HATI-HATI BAWANG PUTIH yang diimport dari China telah dicampur bahan kimia, kenali ciri-ciri bawang beracun dari China

HATI-HATI BAWANG PUTIH yang diimport dari China telah dicampur bahan kimia, kenali ciri-ciri bawang beracun dari China

HATI-HATI BAWANG PUTIH yang diimport dari China telah dicampur bahan kimia, kenali ciri-ciri bawang beracun dari China


Bawang putih adalah salah satu makanan sihat di bumi ini!


ARTIKEL MENARIK:
1. Bedak Johnson baby punca Kanser Ovari, Syarikat Johnson & Johnson diarah saman 55.000.000 usd

2. Senarai Kopi Beracun Disahkan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (Mohon Sebarkan!)

3. “Kalau Nampak Kawan Jalan Laju, Panggil 3 Kali. Kalau Tak Jawab, Jangan Ikut”

4. TERKINI!!!!Jadual Pembayaran BR1M 2017 Yang Sebenar....

5. Tak nak guna fungsi Paywave pada kad debit? Sekat saja fungsinya menggunakan ATM


loading...

Ya, dan kita semua tahu bahawa banyak orang di seluruh dunia menggunakan bawang putih mentah sebagai ubat tradisional untuk mengawal tekanan darah tinggi, tekanan darah rendah, kolesterol tinggi, penyakit jantung koronari, serangan jantung, berkurangnya aliran darah kerana arteri sempit, dan aterosklerosis.

Banyak kajian yang berbeza telah mengesahkan bahawa allicin, sebatian aktif yang ditemui dalam bawang putih dapat menggunakan mekanisme yang sama seperti ubat tekanan darah yang dipanggil ACE inhibitor untuk menurunkan tekanan darah. Diyakini bahawa bawang putih menghalang penciptaan angiotensin II, hormon, dan membantu merelaksasi pembuluh darah. Dan seperti yang kita katakan, bawang putih juga sangat berguna dan berkesan dalam mengawal kolesterol LDL.

Anda juga perlu tahu bahawa makan bawang putih mentah dengan perut kosong juga boleh merawat banyak masalah perut, termasuk cirit-birit. Nota: sebuah kajian baru-baru ini telah mengesahkan bahawa bawang putih juga boleh membantu anda dengan beberapa masalah saraf, tetapi hanya jika ia dimakan pada perut kosong.

Bawang putih adalah salah satu agen semula jadi yang paling berkesan dan paling kuat yang digunakan dalam rawatan alternatif. Bawang putih mempunyai keupayaan untuk membersihkan seluruh tubuh dari parasit berbahaya, worm, mencegah kencing manis, kemurungan, demam tipus, dan bahkan kanser. Dan banyak pakar perubatan telah mengesahkan secara saintifik penemuan ini.

Bawang putih anda diimport dari China!

Sayangnya, banyak orang di seluruh dunia tidak menyedari bahawa bawang putih yang mereka beli di kedai runcit berdekatan atau sajian dalam makanan mereka di sebuah restoran boleh benar-benar berasal dari China. Iya, dan yang paling mengejutkan tentang hal itu adalah hakikat bahawa beberapa bawang putih yang diimport dari China adalah racun.

Menurut statistik terbaru, para penyelidik mengatakan bahawa Amerika Syarikat meng-import hampir satu pertiga daripada bawang putih dari China, tahun lalu. kawalan kualiti selalu menjadi masalah keprihatinan besar, tetapi perkara yang benar-benar buruk tentang bawang putih import ini adalah cara bawang putih ditanam.

Anda juga harus tahu bahawa ada pengeluar China yang menggunakan racun perosak yang dilarang undang-undang demi meningkatkan produk mereka. Di antara racun lain, mereka menggunakan FORAT dan parathion, yang boleh mempunyai kesan buruk dengan kesihatan anda.

Ketahui Cara Melindungi Diri

Pertama dan yang paling penting - anda perlu belajar bagaimana mengenali bawang putih yang beracun dari China. Jadi, ketika membeli bawang putih masa akan datang, perhatikan hal-hal berikut:Bawang putih lebih ringan dan kurang bulat dari yang biasa
Rumah-tumbuh bawang putih lebih kaya rasa daripada yang diimport dari China
petani Cina sering mencabut akar dan batang untuk mengurangkan berat dan menjimatkan penghantaran. Jadi, jika ini tidak dihapuskan, bawang putih anda selamat.

Dan ingat, cara paling selamat untuk menikmati manfaat daripada sayur-sayuran ini adalah belajar menanamnya sendiri, atau membelinya dari beberapa petani tempatan yang dipercayai.


Kredit - http://www.britaharian.com

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90