Header Ads

Hospital Terbakar. Pesakit Ni Dedah Tindakan MENGEJUTKAN Nurse Yang Buat Ramai TERPANA !!!

loading...

Ketika itu pelatih sedang berbaring di katil bilik rawatan, Wad Timur 3, staff nurse sedang membuat pemeriksaan degupan jantung bayi dan mengambil tekanan darah.

Hospital Terbakar. Pesakit Ni Dedah Tindakan MENGEJUTKAN Nurse Yang Buat Ramai TERPANA !!!
Hospital Terbakar. Pesakit Ni Dedah Tindakan MENGEJUTKAN Nurse Yang Buat Ramai TERPANA !!!
Kepala cuma ditutup dengan tuala. Tiba tiba, terdengar siren dan kelihatan asap tebal memasuki ruang wad.


ARTIKEL MENARIK:
1. Kronologi Kebakaran Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru

2. Sayu : Ya Allah berilah kesembuhan pada Nurul Ain Jurawat HSA..dia kini bertarung nyawa di ICU (8Gambar)

3. "Takkn Buat Padang JDT Habis Berjuta-juta Boleh Tapi Nak Upgrade Hospital Tak Boleh?", Wanita Ini Berani Mati Sembur Tunku Idris.. Tapi Jawapan Yang Tunku Idris Bagi Memang Buat Dia Terduduk Dan Kerajaan Malu!

4. "Jangan Cakap Saya Reka Cerita ! Saya Nampak Dia Bawak Iphone Tu Pergi Ke Plug Tu Dan Terus. . .Akhirnya Kakak Kepada Nurse Ini Sendiri Dedahkan Punca Sebenar Bagaimana Kebakaran Boleh Berlaku!

5.Tidak Tahan Melihat Nasib Mangsa Kebakaran Hospital Akhirnya Sultan Johor Sultan Ibrahim Iskandar Buat Keputusan Yang Menggemparkan!! Memang Terbeliak Mata Dengan Kebaikkan sultan Johor Ni!! Syabas Sultan!! Macam Ni Yg Rakyat Malaysia MAhukan!

6. Inilah Wajah Nurse Dan Kakitangan Yg Terlibat Dan Memberanikan diri Sanggup Terbakar Demi Menyelamatkan Mangsa Kebakaran! Memang Layak dipanggil Hero Bergadai Nyawa Sendiri !

Terus semua pesakit diarah turun melalui tangga dari tingkat 3 ke lobby. Berjalan perlahan lahan bersama sama pesakit lain. Selepas berkumpul di lobby, barulah mereka diarahkan ke Klinik Perbidanan dan Sakit Puan (O & G ).

Terima kasih kepada semua staff, sukarelawan yang membantu menyelamat pesakit pesakit.

Pukul 3.45 petang, kami mendapat panggilan telefon untuk menjemput pelatih pulang buat seketika. Pelatih mengalami masalah pendarahan kerana kedudukan uri di bawah. Alhamdulillah, pelatih kami selamat, pulang dengan pakaian wad, menyelamatkan diri sehelai sepinggang sahaja. Segala barang barang ditinggalkan.

Satu yang saya kagum, staff nurse masih sempat menyelamatkan fail fail pesakit. Pelatih ini menunjukkan buku merahnya pada saya, ada summary discaj lagi. Ada buku merah rawatan ibu mengandung bermakna fail fail lain pun turut dapat diselamatkan, dibawa bersama sama ketika menuruni bangunan. Terima kasih kepada semua staff bertugas. Tahniah!

Semoga Allah melimpahkan rahmatNya kepada semua petugas , staff nurse dan sukarelawan yang berusaha menyelamatkan pesakit dan rekod pesakit serta barang keperluan utama.

Sekarang cuma seorang bayi dan ibunya yang masih tinggal di wad bayi A3. Keadaan bayi masih tidak stabil untuk dibenarkan di bawa pulang.

KREDIT Admin, Muna liza binti Ismail FB #BaitusSolehah

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments