Buat Sotong Goreng Tepung Macam Dekat Kedai Tepi Pantai. Guna Tepung Kanji / Tepung Ubi Untuk Hasil Yang Rangup.

Buat Sotong Goreng Tepung Macam Dekat Kedai Tepi Pantai. Guna Tepung Kanji / Tepung Ubi Untuk Hasil Yang Rangup.

Kalau pergi makan di mana-mana restoran yang menghidangkan masakan tomyam ini, menu Sotong Goreng Tepung ni antara menu yang wajib anda order kan? Sedap dan rangup dia lain macam. Tetapi, kena pandai cari tempat yang betul sedap. Baru puas makan.

Buat Sotong Goreng Tepung Macam Dekat Kedai Tepi Pantai. Guna Tepung Kanji / Tepung Ubi Untuk Hasil Yang Rangup.



Tetapi, sebelum mencari itu, apa kata anda cuba buat sendiri mengikut perkongsian resipi daripada pengguna Facebook ini. Daripada gambar, nampak telriut kan? Mengikut beliau, ini adalah hasil membeli di pasar dengan harga RM 10 sebanyak 2.5kg. Jom cuba!

ARTIKEL MENARIK:Tip Buat Cekodok Pisang Yang Rangup Di Luar, Lembut Di Dalam Serta Petua Tak Serap Minyak Waktu Menggoreng




Terima kasih Ag Jeffrey Ag Nuddin untuk perkongsian resipi Sotong Goreng Tepung ini ðŸ™‚

Cara penyediaan:

Campur sotong yang sudah dipotong dengan tepung kanji, telur, serbuk kunyit, dan perasa (garam, ajinomoto dan gula).
Sediakan bekas kosong untuk letak tepung kanji, sebelum goreng, gaulkan sekali lagi dengan tepung kanji yang dalam bekas.



Loading...





siap! Anda jangan lupa untuk try buat di rumah, okay! ðŸ˜‰

Kredit resipi dan gambar: Ag Jeffrey Ag Nuddin


Kredit -Kartel Dakwah




-----------------------------------------------------------------

Post a Comment

Previous Post Next Post