Sana sini orang muat naik gambar rambutan. Al maklumlah tengah musim sekarang ni kan.
Tapi kalau dah banyak rambutan, macam mana nak simpan? Silap haribulan terbiar macam tu je.
ARTIKEL MENARIK:Rahsia Buat Kek Span Pandan Yang Lembut Gebu & Sedap
Jadi, dari terjatuh busuk, baik ambil buat rambutan asam boi. Cara buat pun mudah sangat.
Hasil perkongsian Dewi Fairuz Ruhaiza Kamarudin ini membuatkan kecur air liur tengok rambutan asam boi ni.
JERUK RAMBUTAN ASAM BOI
BAHAN-BAHAN:
Buah rambutan
Asam boi
Cili padi hijau | dihiris menyerong
CARA-CARA:
1.Kupas kulit rambutan terlebih dahulu.
2. Kemudian, sediakan dua bekas berasingan. Buang biji rambutan.
3. Hiris dua isi rambutan. Atau jika suka, boleh hiris halus tapi jangan terlalu halus pula ye.
Loading...
4.Gaulkan isi rambutan dengan asam boi dan cili padi.
5. Isikan dalam botol. Dah siap, bolehlah masuk dalam peti ais. Uish, sedapnya makan sejuk-sejuk ni kan.
Kredit resipi: Dewi Fairuz Ruhaiza Kamarudin via Rasa
Post a Comment