Biskut mazola kacang hijau

Biskut mazola kacang hijau

Biskut mazola kacang hijau

Biskut mazola kacang hijau





ARTIKEL MENARIK:


BAHAN:
1 cawan tepung kacang pis
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula aising
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil garam
Minyak Mazola secukupnya
1 biji telur kuning
Hiasan- kelapa kering


Loading...


CARA:
1.Gaulkan kesemua bahan-bahan kering sehingga sebati.
2.Tuangkan minyak Mazola sedikit demi sedikit sehingga terbentuk doh lembut.
3.Terap mengikut acuan yang digemari.
4.Taburkan kelapa kering.
5.Bakar dengan suhu 180⁰C selama 15 minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
 
Resepi: Rohana Abu Samah via

Azlina Ina resepi




-----------------------------------------------------------------

Post a Comment

Previous Post Next Post