Top Ad 728x90

Saturday, 13 October 2018

Yang Berjuta Rating Kat Tv Langsung Tak Tercalon, Yang Setahun Sekali Berlakon Yang Menang

loading...

“Kenapa Shukri tak tercalon, yang berlakon satu drama setahun menang?” – Syazwan Zulkifly

Yang Berjuta Rating Kat Tv Langsung Tak Tercalon, Yang Setahun Sekali Berlakon Yang Menang
Yang Berjuta Rating Kat Tv Langsung Tak Tercalon, Yang Setahun Sekali Berlakon Yang Menang

BIARPUN sudah hampir seminggu berlalu, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH 31) masih lagi diperkatakan, kali ini pelakon Syazwan Zulkifly menerusi Twitter miliknya pula mempersoalkan kegagalan Shukri Yahaya tercalon dalam kategori pelakon popular ABPBH 31.

*video sekadar hiasan

Menurutnya, aktor itu sudah membuktikan popularitinya menerusi drama-drama yang mendapat rating tinggi.

ARTIKEL MENARIK: 15 Artis Terkenal Ini Mempunyai Kecacatan Fizikal … No 14 Tu Tak Sangka Boleh Tersenarai


7fd99d70e71f46418d12d6ef1e0c7cdf.ashx?la


“Kenapa kawan saya @shukriyahaya tak tercalon langsung ye? Dengan rating-rating drama yang beliau dah buat pun, top 5 pun tak dapat? Yang berlakon satu drama setahun pula boleh menang? Ajaib.

“Takkanlah kawan yang berjuta-juta rating dramanya di televisyen takda langsung orang undi ye dok?” soalnya.


Kenyataan Syazwan di laman Twitter.

e838b11a281149c0b1087008380aa884.ashx?la


Pada malam kemuncak ABPBH31 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) itu pada 7 Oktober lalu mengangkat Wany Hasrita sebagai Bintang Paling Popular.

Selain itu, pasangan sensasi Fattah Amin dan Fazura memenangi kategori Pelakon TV Lelaki dan Wanita Popular.

Syazwan meluahkan pendapatnya di laman sosial miliknya.

Syazwan berkata, biarpun Shukri tidak kisah tentang perkara tersebut, namun dia sebagai pelakon yang masih aktif dalam industri menganggap ia sebagai sesuatu yang pelik.
Tambahnya, mekanisma yang digunakan bagi memilih pemenang berdasarkan populariti meragukan banyak pihak.

“Kunonya industri saya ni, boleh kamu terangkan populariti itu apa? terkenal ke? paling banyak tekan ke atau banyak beli. Kalau terkenal, tak payah kelab peminat pun boleh menang,” ujarnya.

sumber Mstar kredit video Berita Harian Online

Muka Shaheizy Sam dah macam mayat gara-gara tersilap diet

PETALING JAYA: Pelakon Shaheizy Sam pernah dimasukkan ke hospital akibat mengamalkan diet yang salah sehingga menyebabkan badannya kurang air.

Sam, 36, berkata kejadian itu berlaku ketika dia berada di pusat kecergasan sehari sebelum menjalani penggambaran filem Polis Evo 2 yang berbakikan beberapa hari.

Menurut Sam, dia sempat menghubungi kru produksi dan pelakon Zizan Razak yang turut berlakon bersama untuk datang menbawanya ke hospital selepas kedua-dua kakinya kebas manakala wajahnya bertukar pucat.

“Saya ada amalkan diet selama dua bulan dan saya tersalah susun atur penjagaan makanan dan minuman sehinggakan badan jadi kurang air. Makan tak menentu dan ada masa saya bertahan tanpa minum air beberapa hari.

“Sehari sebelum saya kembali ke set untuk menghabiskan baki penggambaran filem Polis Evo 2, saya pergi ke gimnasium untuk berlari sebab dapat rasa badan tak bersedia lagi untuk penggambaran.

“Tapi tak sangka nak jadikan kebetulan, tempat tu tak ada ruang udara untuk keluar. Kaki saya jadi kebas dan sukar bernafas. Saya hubungi terus kru produksi dan Zizan.

Barisan pelakon dan mereka yang terlibat dalam Polis Evo 2.



8900a276856a4e7aa76158cb57a7cd3e.ashx?la


“Mereka datang dan tengok muka saya macam mayat sebab dah pucat teruk. Terus mereka segera bawa ke hospital,” kata Sam kepada mStar Online.

Sam ditemui ketika sidang media pelancaran filem Polis Evo 2 di The Gasket Alley di sini pada Jumaat.

Kata Sam lagi, sebaik sahaja tiba di hospital seluruh badannya menjadi kebas sehingga dia tidak dapat bergerak.

Biarpun sepatutnya pelakon filem Pinjamkan Hatiku ini perlu berehat lama di hospital namun disebabkan terlalu komitmen terhadap kerja, dia meminta kebenaran doktor untuk dilepaskan pada keesokkan harinya.

“Sampai sahaja di hospital, seluruh badan saya jadi kebas dan saya tak boleh bergerak. Doktor pun masukkan air dalam badan dan dia suruh saya berehat lama.

“Tapi memikirkan saya ada lagi penggambaran yang perlu dijalankan keesokan harinya, saya minta juga kebenaran doktor untuk keluar dari hospital secepat mungkin.

“Kalau ikutkan, penggambaran bermula pukul 6 pagi tapi pihak produksi membenarkan saya berehat selama 12 jam dan masuk semua set pukul 12 malam,” ujarnya.

Sam menjalani penggambaran filem aksi itu selama tiga bulan dan tamat pada Januari lalu dan filem itu akan ditayangkan pada 22 November depan.

sumber Mstar

-----------------------------------------------------------------
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90