Doa Tahan Lama untuk suami Ketika Melakukan Hubungan intim

loading...

Masalah patah tandan (zakar tiba tiba terkulai layu ketika sedang bersetubuh) sering dialami kebanyakan lelaki. Masalah patah tandan adalah sangat mengecewakan sang isteri yang kehausan.

Doa Tahan Lama untuk suami Ketika Melakukan Hubungan intim
Doa Tahan Lama untuk suami Ketika Melakukan Hubungan intim

Bacalah doa di bawah ini 3 kali kepada zakar di waktu hendak bersetubuh supaya tidak mudah patah tandan dan boleh bersetubuh hingga ke subuh. Insyaalah.

ARTIKEL MENARIK: Ustaz Ahmad Dusuki Dedah RAHSIA Arwah Nik Aziz Yg Ramai TAK TAHU. Subhanallah.


bacaan dalam bahasa rumi

bismilah..

Allahhumma inna na a`u zubika tammah 

walrah,waddam,walahm,wasahm,walhurub,walljulubi wa taq di
fa izaqa qadoiita amrall fa innama yaqallu lahhu qun fayakun

بِِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اَللَّهُمَّ اِنَّا نَعُوْذُبِكَ تَامَّهْ، وَالرُّوْحِ، وَالدَّمِ، وَلَحْمِ، وَسَحْمِ، وَالْحُرُوْبِ، وَالْجُلُوْبِ وَتَقْضِىْ، فَاِذَا
قَضَيْتَ اَمْرًا فَاِنَّمَا يَقُوْلُ لَهُ كُنْ فَيَكُوْنُ


8 Petua Untuk Pasangan Tahan Lebih Lama Di Ranjang

Ingin aksi asmara yang kekal lebih lama daripada 10 minit? Cuba 8 petua ini untuk bertahan lebih lama ketika di ranjang. Barulah seronok anda berdua.

Petua tahan lama di ranjang

Walaupun kajian telah membuktikan pasangan suami tak adalah bertahan lama mana pun di ranjang, tapi anda mesti nak ia lebih dari 10 minit, kan? Kalau itu yang anda impikan dalam perkahwinan, kami ada 8 petua tahan lama yang berguna untuk anda.

Jom cuba petua ini agar anda boleh menikmati hubungan intim yang lebih lama dengan pasangan, dan rasa lebih puas dari sebelum ini!


1. Cuba lebih kreatif dan bijak meneroka

Tahukah anda yang posisi missionary sebenarnya memberi lebih rangsangan pada suami?
Sebab itulah mereka lebih mudah mencapai orgasma kalau dalam posisi ini. Apa yang patut anda buat sekarang adalah dengan mencuba posisi lain pula.

Posisi baru mungkin akan mengurangkan rangsangan dan boleh buat suami lambat terangsang sikit.Sempatlah anda capai klimaks dulu!

2. Bersenam sama-sama

Hubungan seks adalah aktiviti yang mampu membakar kalori. Jadi, ia memerlukan banyak tenaga dan stamina. Jika anda nak sesi berintiman yang lebih lama, sudah tiba masanya untuk anda dan pasangan jadi sihat sama-sama.

Nak sihat, tak lain tak bukan kena bersenam secara rutin.Dengan bersenam, kalian boleh kekal fit dan ada tenaga yang diperlukan. Macam itu barulah boleh banyak-banyak round (jika itu anda nak!)

3. Jangan lupa foreplay!

Petua tahan lebih lama paling mudah untuk di ranjang adalah dengan melakukan foreplay dulu.Foreplay adalah teknik “memanaskan badan” sebelum beraksi. Janganlah kalian terus jump ke hubungan kelamin.

Cuba panaskan badan dulu sambil mencium pasangan dengan lembut.

4. Teknik “Mula dan Berhenti”

Ini salah satu petua tahan lama paling mudah untuk melambatkan orgasma pada suami. Caranya – apabila pasangan anda sudah ingin mencapai klimaks, anda kena berhenti memberi rangsangan.

Kemudian, selepas rasa ingin pancut itu hilang, barulah kalian mulakan kembali aksi. Anda boleh cuba teknik ini berulang-ulang kali, sampai kalian berdua puas dengan sesi tersebut.

5. Sehari sebelum berasmara

Ini teknik yang pasti menjamin waktu berasmara yang lebih lama dengan pasangan.

Caranya dengan merancang sehari sebelum anda dan pasangan berasmara. Waktu itu, suruh suami mengeluarkan spermanya terlebih dulu dengan melancap.

Dengan cara ini, keesokan harinya dia pasti boleh tahan lebih lama di ranjang!

6. Makan makanan ini

Ya, makanan boleh dijadikan sebagai senjata untuk meningkatkan stamina seksual anda.
Antara makanan yang disaran pakar adalah buah beri biru. Buah ini mengandungi pelbagai vitamin dan nutrien yang mampu meningkatkan stamina.

Makanan lain yang anda boleh cuba juga adalah bijirin dan roti.

7. Pakai kondom

Kondom umpama satu “dinding” yang boleh mengurangkan rasa sensitif pada zakar pasangan.Semakin kurang rasa sensitif ini, semakin pasangan boleh tahan lebih lama di ranjang.

Tapi kalau anda atau suami tak suka memakai getah kondom, kalian boleh cuba guna krim kurang sensitif atau losyen untuk zakar sebagai pilihan lain.

8. Berbincang dengan doktor

Ada banyak sebab mengapa suami anda mungkin tak dapat bertahan terlalu lama ketika beraksi.Antara sebabnya adalah kerana masalah kesihatan yang sengaja tidak mahu dibawa berbincang.

Ia seperti masalah ejakulasi pramatang. Ramai lelaki mengalami masalah ini dan malu untuk bercakap tentangnya. Jika anda syak pasangan anda mungkin mengalami masalah sama, cubalah berlembut dengannya.Pujuk mereka untuk berbincang dengan doktor pakar bagi mendapatkan jalan penyelesaian.

Apapun, selagi kita boleh cuba, kita akan cuba sedaya-upaya, kan! Semoga perkongsian ini dapat membantu anda dalam hubungan intim bersama pasangan.


Kredit : HelangMerah.

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments