Musa Aman Dan Jamal Md Yunos Dipercayai Lari Keluar Negara Secara Haram.Masing-Masing Takut Rahsia Besar Selama Ini Terbongkar….

loading...

PUTRAJAYA – Pengerusi Barisan Nasional (BN) Sabah, Tan Sri Musa Aman dan Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md. Yunos dipercayai telah lari ke luar negara tanpa mengikut saluran yang sah.

Musa Aman Dan Jamal Md Yunos Dipercayai Lari Keluar Negara Secara Haram.Masing-Masing Takut Rahsia Besar Selama Ini Terbongkar….
Musa Aman Dan Jamal Md Yunos Dipercayai Lari Keluar Negara Secara Haram.Masing-Masing Takut Rahsia Besar Selama Ini Terbongkar….
Ketua Pengarah Imigresen, Datuk Seri Mustafar Ali berkata, pihaknya mengesahkan tiada sebarang rekod yang menunjukkan kedua-dua individu itu telah keluar dari negara ini dan mereka juga telah disenarai hitam.

“Tiada rekod menunjukkan mereka keluar, kalau mereka keluar negara tanpa guna saluran yang betul mereka telah menyalahi peraturan dan undang-undang,” katanya ketika bercakap pada sidang akhbar di sini hari ini.

Mustafar berkata, perbuatan tersebut menyalahi Seksyen 2 Akta Pasport 1966 dan Seksyen 5 Akta Imigresen 1959 dan 1963 yang mana jika sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM10,000 atau penjara selama lima tahun.

ARTIKEL MENARIK: Malaysia Sebuah Negara Yang Merdeka.Akhbar Negara China Cuba Takutkan Dan Ugut Negara Malaysia Berkaitan Pembatalan Projek HSR Dan ECRL…


Beberapa hari lalu, gambar Pengerusi BN Sabah, Tan Sri Musa Aman tular di laman sosial yang mengatakan beliau kini berada di London.

Musa kini diperlukan pihak berkuasa berhubung laporan polis yang dibuat Yang di-Pertua Negeri Sabah, Tun Juhar Mahiruddin berkaitan ugutan jenayah baru-baru ini.

Berdasarkan rekod sebelum ini, Musa hanya dikesan berlepas ke Kuala Lumpur dengan penerbangan Malindo Air pada pukul 9 pagi 14 Mei lalu dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA).

Beliau dikatakan menghadiri satu mesyuarat UMNO dipengerusikan bekas Timbalan Perdana Menteri yang juga Naib Presiden UMNO yang menjalankan tugas Presiden, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.


Sementara itu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan bekerjasama dengan pihak berkuasa Indonesia bagi mengesan Jamal yang dipercayai telah meloloskan diri ke Tanjung Balai, Karimun Besar, Indonesia, dua hari selepas didakwa di Hospital Pakar Ampang Puteri pada hari Jumaat.

Kelmarin, Jamal menerusi satu rakaman video berdurasi hampir lapan minit yang diedarkan kepada media mendakwa terdapat usaha terancang oleh pihak-pihak tertentu yang berkuasa mengarahkan pihak polis untuk mengenakan beliau dalam apa jua keadaan walaupun pihak polis memberi jaminan bahawa beliau cuma diperlukan untuk melengkapkan dokumentasi jaminan polis.

Kredit - Sayap Hitam Dot Com.

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments