Top Ad 728x90

Friday, 8 June 2018

“Dulu dikeji, sekarang dipuji…” – 20 tahun dihalang masuk, Anwar Ibrahim kembali ke UIAM

loading...

Program World #Quran Hour yang memasuki edisi ketiga telah berlangsung dengan jayanya bertempat di Masjid Sultan Haji Ahmad Shah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), semalam.

“Dulu dikeji, sekarang dipuji…” – 20 tahun dihalang masuk, Anwar Ibrahim kembali ke UIAM
“Dulu dikeji, sekarang dipuji…” – 20 tahun dihalang masuk, Anwar Ibrahim kembali ke UIAM
Orang ramai tidak melepaskan peluang program yang bermula pada jam 12 tengah hari dengan pembukaan bacaan surah Al Fatihah ayat 1-5 dan surah Al Baqarah ayat 1-7 itu, termasuk Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Namun apa yang menarik perhatian, menerusi sebuah posting oleh penyokongnya di laman Facebook dan Instagram, bekas Presiden UIAM itu dikatakan pernah dihalau selama puluhan tahun dari universiti tersebut.

ARTIKEL MENARIK: Ini Jawapan Tun Mahathir Kepada Zahid Hamidi Bila Dia Datang Jumpa Tun. Jawapan Yang Memang Padu
“20 tahun dihalang dari UIA. Hari ini DS Anwar Ibrahim kembali ke UIA sebagai tetamu kehormat, bertadarus Al Quran. Alhamdulillah,” katanya.
Bacaan AlQuran oleh DSAI
20 tahun dihalang dari UIA. Hari ini DS Anwar Ibrahim kembali ke UIA sebagai tetamu kehormat, bertadarus Al Quran. Alhamdulillah. #QuranHour #WorldOfCompassion #AlHujurat #CheckFirst


Bagai sirih pulang ke gagangnya, orang ramai meluahkan rasa syukur dengan kejayaan yang dikecapi oleh suami kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail itu dan mendoakan yang terbaik buat kesejahteraan negara ini.
Screen-Shot-2018-06-08-at-9.21.28-AM-1.p
Screen-Shot-2018-06-08-at-9.23.07-AM.pngScreen-Shot-2018-06-08-at-9.21.53-AM.png


Ramai ahli pemimpin daripada parti politik dan NGO turut sama menyertai program interaksi bersama al-Quran ini antaranya Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik, Ahli Parlimen Muar Syed Saddiq Syed Abd Rahman dan ramai lagi.

Sumber : Bebas Anwar

SUMBER : gengjoyah

Sumber : Oh My Media


-----------------------------------------------------------------
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90