[VIDEO] Selepas Nurul Di Gelar Kurang Ajar Oleh Rosmah, Ini Respond Kak Wan .MEMANG PADU!!

loading...

(Video) ‘Saya Nak Ajar Anak-anak Supaya Tidak Kurang Ajar Seperti Nurul’ – Rosmah

[VIDEO] Selepas Nurul Di Gelar Kurang Ajar Oleh Rosmah, Ini Respond Kak Wan .MEMANG PADU!!
[VIDEO] Selepas Nurul Di Gelar Kurang Ajar Oleh Rosmah, Ini Respond Kak Wan .MEMANG PADU!!
(Video) ‘Saya Nak Ajar Anak-anak Supaya Tidak Kurang Ajar Seperti Nurul’ – Rosmah

Saya kenal dia dari kecil lagi. Masa tu gigi dia pun takde lagi! Sekarang, dia berani tuduh saya macam-macam. Panggil Saya Rosmah Mansor je!’

Rosmah Mansor telah mendedahkan antara sebab untuk beliau memulakan program Permata untuk kanak-kanak adalah kerana sikap Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah yang tidak menghormati orang tua.
Terkejut beruk admin saat membaca tajuk dan menonton sendiri video ucapan Datin Paduka Seri Rosmah Mansor ini. Ingatkan berita palsu. Rupanya betul.

‘Saya Nak Ajar Anak-anak Supaya Tidak Kurang Ajar Seperti Nurul’ – Rosmah

Menurut isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Razak itu, dia mahu mendidik kanak-kanak agar tidak menjadi kurang ajar seperti anak perempuan Bekas Presiden PKR, Anwar Ibrahim itu.

ARTIKEL MENARIK: Kecoh Video Calon Parliman Sungai Petani Shahanim Dikatakan Memberi Rasuah Tular Di Media Sosial.


Bercakap di hadapan ahli wanita Barisan Nasional (BN) kawasan Lembah Pantai, di kubu kuat Nurul, Rosmah mendedahkan beliau mengenali Nurul sejak tiada gigi lagi.

“Sekarang dia boleh tuduh saya macam-macam di media sosial malah dia langsung tak memanggil saya Datin Seri Rosmah atau Aunty Rosmah atau Mak Cik Rosmah.”

Rosmah dilihat cuba menyampaikan mesej, hormati golongan yang lebih tua. Agak kurang sesuai sekiranya anda yang lebih muda memanggil orang tua dengan nama sahaja.

Tonton video luahan Rosmah di bawahKak Wan setuju dengan Kak Mah tentang adab

[VIDEO] Selepas Nurul Di Gelar Kurang Ajar Oleh Rosmah, Ini Respond Kak Wan .MEMANG PADU!!


PETALING JAYA: Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail setuju dengan Datin Seri Rosmah Mansor mengenai kepentingan mendidik anak menjaga adab perbualan, selepas isteri perdana menteri itu baru-baru ini mempersoalkan anak sulung presiden PKR itu kerana memanggilnya dengan nama.


Menurutnya, beliau dan Rosmah belajar di sekolah sama tetapi mereka berlainan.

“Kalau Kak Mah itu lain orangnya, ini Kak Wan. Jangan samakan, berlainan. Saya hendak cerita pasal Kak Mah ini, sebabnya kami berdua belajar di Kolej Tunku Kurshiah di Seremban.

“Namun apabila dia terasa hati dengan anak saya, memang kita minta maaf,” katanya berucap di Jelajah Felda Pekan Ayer Mawang di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Pada Jumaat, Rosmah melahirkan rasa kecewa dengan Nurul Izzah Anwar kerana tidak menghormatinya sebagai orang tua.

Rosmah berkata beliau mengenali Izzah sejak kecil tetapi kecewa dengan cara Nurul yang hanya merujuknya hanya dengan nama “Rosmah”.

“Saya tahu masa itu, saya tengok dia (Izzah) gigi pun tak ada lagi, masa dia umur 6 tahun ke 7 tahun lagi saya kenal dia, sekarang dia boleh panggil, tuduh saya macam-macam dalam sosial media.

“Dia tak nak panggil saya Datin Seri Rosmah tak apa, panggilah Aunty Rosmah ke, mak cik Rosmah ke? Ini tak, terus-terus panggil saya Rosmah Mansor,” kata Rosmah.

Susulan itu, Nurul meminta maaf kepada Rosmah sambil berkata dia menerima teguran itu kritikan membina.

Menurutnya, beliau akan menggunakan gelaran “Datin Seri” kepada Rosmah selepas ini.
Gagal panggil ‘mak cik’ Rosmah, Nurul mohon maaf

[VIDEO] Selepas Nurul Di Gelar Kurang Ajar Oleh Rosmah, Ini Respond Kak Wan .MEMANG PADU!!


Anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar hari ini memohon maaf kepada isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor yang tersinggung dan mendakwa dirinya tidak menghormati orang yang lebih tua.

“Ikhlas, jika saya secara tidak sengaja memanggilnya hanya dengan namanya, saya mohon maaf, saya selalu cuba membahaskan dirinya dengan panggilan Datin Seri,” katanya kepada Malaysiakini.

“Saya juga cuba sedaya upaya membataskan kritikan dan maklum balas bukan terhadap personaliti seseorang tetapi berdasarkan prinsip.

“Justeru, ini peringatan yang konsisten bagi kita semua untuk menumpukan terhadap pembaharuan sistemik, untuk memastikan tiada diktator lain dapat menyalahgunakan jawatan perdana menteri,” katanya.

Nurul Izzah juga mendedahkan bahawa ibunya, Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, dan Rosmah pernah bersama menghadiri Kolej Tengku Kursiah di Seremban.sumber: malaysiakini, freemalaysiatoday

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments