(Video) Pesawat Malindo Airlines Tergelincir Dari Landasan Di Nepal

loading...

Penerbangan Malindo Airlines berpengkalan di Kuala Lumpur OD181 tergelincir dari landasan di Lapangan Terbang Antarabangsa Tribuvan, Kathmandu, Nepal malam tadi.

(Video) Pesawat Malindo Airlines Tergelincir Dari Landasan Di Nepal
(Video) Pesawat Malindo Airlines Tergelincir Dari Landasan Di Nepal
Menurut sumber, syarikat penerbangan itu berkata kesemua 132 penumpang dan anak kapal berjaya dikeluarkan dengan selamat dan tiada kecederaan dilaporkan.

ARTIKEL MENARIK: Jasad Saddam Hussein Masih Utuh. Benarkah Ini Jasad Saddam Hussein Setelah Di Gali Semula?


"Bantuan telah diberikan kepada penumpang yang terjejas di mana makanan dan penginapan disediakan, serta susunan bagi penerbangan seterusnya.

Jelas sumber, Malindo dalam satu kenyataannya berkata, syarikat penerbangan itu sangat menyesal atas sebarang kesulitan yang ditimbulkan kepada penumpang yang terjejas oleh kejadian itu.
Syarikat penerbangan itu menambah bahawa keselamatan keselamatan penumpang dan pekerjanya sangat serius dan mereka telah mengambil langkah segera untuk membetulkan dan menyiasat punca kejadian.

Berdasarkan sumber, laman web penerbangan, airlive.net, mencatatkan dua imej dan video pendek Boeing 737-900 yang menunjukkan penumpang telah dipindahkan melalui gelonsor kecemasan di bahagian kanan.

Siakapkeli.my

Sumber : malaymail online

-----------------------------------------------------------------
loading...

Post a Comment

0 Comments