Top Ad 728x90

Monday, 14 August 2017

Inilah Pendedahan RAHSIA Jam Tangan Bill Gates Yang Buat Ramai TERPANA !!!

loading...

Siapa tak kenal Bill Gates, Pengasas Microsfot dan seorang billionaire yang tidak perlu di perkenalkan.

Inilah Pendedahan RAHSIA Jam Tangan Bill Gates Yang Buat Ramai TERPANA
Inilah Pendedahan RAHSIA Jam Tangan Bill Gates Yang Buat Ramai TERPANA

Belia merupakan individu yang paling kaya di dunia apabila asetnya mencecah berbillion USD mengatasi ramai usahawan yang lain. Umum menyangka kehidupan orang kaya hanyalah dikelilingi oleh barang-barang yang mahal dan berjenama sahaja.

ARTIKEL MENARIK: Hamas Ucap Terima Kasih Kepada Korea Utara. Puncanya Buat Ramai Umat Islam TERPANA

loading...

Bagi manusia terkaya di dunia ini, Bill gates suka rumah yang selesa dan dia mempunyai sebuah rumah yang besar dan penuh dengan kemudahan buat keluarga dan tetamu yang berkunjung. Walaupun begitu, dari segi penampilan kita biasanya melihat ramai jutawan yang gemar membeli produk berjenama termasuklah jam tangan mewah dan bermacam lagi aksesori.


Namun bagi Bill Gates, dia tidak gemar akan barangan mewah untuk penampilannya. Mempunyai sikap yang agak sopan dan sederhana begitulah juga dengan penampilannya. Dia, isteri dan anak-anak juga di lihat sangat simple dan bersahaja apabila bergaya.


Dalam satu temubual, seorang pengacara sempat bertanya tentang jam yang di pakainya? Bill Gates menjawab dia selesa memakai jam tangan Casio yang beharga sekitar USD 10(RM45.00). Pengacara dan penonton yag mendengar terkejut dengan sikap beliau yang sederhana. Menurut Bill Gates, dia tidak pentingkan harga jam yang mahal kerana baginya menghargai waktu dan masa itu jauh lebih mahal. Dia juga mahu menjadi contoh buat anak-anak dan tidak membenarkan anak-anak sewenangnya mempunyai gajet sebelum usia mereka 13 tahun.


Bill Gates dan isteri juga sering melawat kawasan orang miskin di seluruh dunia dan memberikan bantuan melalui dana yang mereka miliki.

Sumber : KisahDunia

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90