Top Ad 728x90

Saturday, 12 August 2017

Guru Kena Fikir Dulu Sebelum Kongsi Di Laman Sosial

loading...

TELUK KEMANG, 19 Zulkaedah 1438H, Sabtu – Guru yang aktif di laman sosial termasuk Facebook, dinasihat memikirkan dulu kesan perkongsian mereka bagi mengelakkan kesan negatif kepada pelajar.

Guru Kena Fikir Dulu Sebelum Kongsi Di Laman Sosial
Guru Kena Fikir Dulu Sebelum Kongsi Di Laman Sosial

Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, setiap guru mesti berfikiran matang dalam setiap perkara yang mereka lakukan.

ARTIKEL MENARIK: Gara-Gara Terlalu Handsome, Cikgu Ini Terima Ajakan Seks Dari Anak Murid

loading...

“Ya, perkongsian pengalaman di laman sosial dilakukan oleh semua orang, bukan guru sahaja. Namun mereka perlu ada pertimbangan yang wajar sebelum berkongsi sesuatu (kerana ia boleh dibaca ramai orang dan tersebar luas).

“Ada sesetengah perkongsian boleh mendatangkan kesan negatif, termasuk memalukan murid itu sendiri,” katanya dalam sidang media hari ini.

Beliau berkata demikian mengulas mengenai beberapa perkongsian oleh pemilik akaun Facebook mengenai pengalaman membabitkan guru dan pelajar yang menjadi viral, termasuk kisah seorang murid perempuan Tahun Lima menghantar surat cinta kepada gurunya, baru-baru ini.

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90