Header Ads

7 maut, 66 cedera dalam letupan di depan tadika

loading...

XUZHOU, CHINA - Sekurang-kurangnya 7 mangsa maut dan 66 cedera dalam letupan yang berlaku di depan sebuah tadika, lapor Daily Mail.

7 maut, 66 cedera dalam letupan di depan tadika
7 maut, 66 cedera dalam letupan di depan tadika

Dalam kejadian yang berlaku jam 4.50 petang di depan Tadika Chuangxin di Daerah Feng, letupan itu berlaku ketika golongan ibu bapa sedang menunggu untuk mengambil anak masing-masing.

ARTIKEL MENARIK:LAKNAT DAN CELAKALAH KAMU YAHUDI !!!! ,Kerja Kotor Telah TERBONGKAR, Wartawan Ini Telah Mendedahkan Kejadian Sebenarnya TSUNAMI 2004 ADALAH....

loading...


Menurut laporan media tempatan, dua mangsa maut di tempat kejadian, manakala lima lagi mangsa meninggal dunia di hospital. Sementara itu, 9 lagi mangsa berada dalam keadaan kritikal. 

Pihak berkuasa tempatan sedang menyiasat punca letupan berkenaan. 

Gambar dan video di tempat kejadian yang menunjukkan kanak-kanak serta orang dewasa terbaring di jalan raya tersebar di media sosial. Ada beberapa mangsa dilihat turut mengalami pendarahan. Letupan yang kuat itu juga menyebabkan pakaian beberapa mangsa terkoyak. 

UPDATE: Footage of the moment the explosion occurred near a kindergarten in Fengxian County, Eastern China, at least 40 wounded. pic.twitter.com/nU3cH2qDdX
— News_Executive (@News_Executive) June 15, 2017

Video pula menunjukkan detik-detik letupan itu berlaku yang mengejutkan orang ramai yang berada tidak jauh dari tempat kejadian. 

"Sekitar jam 5 petang, kami terdengar bunyi letupan yang besar dan menyangka ia letupan gas di kedai makan berhampiran," kata pemilik kedai di kawasan itu. 
________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments