Top Ad 728x90

Sunday, 21 May 2017

Video Kereta Terbakar, Matikan Enjin Sebelum Isi Minyak

loading...

RAMAI yang mengabaikan aspek keselamatan ketika mengisi minyak kereta sedangkan akibat dari kecuaian tersebut boleh meragut nyawa insan tersayang.

Video Kereta Terbakar, Matikan Enjin Sebelum Isi Minyak
Video Kereta Terbakar, Matikan Enjin Sebelum Isi Minyak

Satu video yang memaparkan kebakaran kereta di sebuah stesen minyak telah viral di media sosial. Ianya berlaku di stesen Petronas, Greenlane, Pulau Pinang. Pemandu meninggalkan enjin dalam keadaan hidup ketika beliau mengisi minyak.

ARTIKEL MENARIK:Mereka Ingin Tahu Dalam Telaga tu Ada Benda Tak, Lepas Tu Taburkan Jala Ke Dalam Telaga.. Apa Yang Dapat Buat Mereka Teruja!!

loading...


Anak beliau pula pergi ke kios Petronas untuk membeli barangan. Ketika kanak-kanak tersebut kembali ke kereta, menutup pintu, dia terus bermain game di telefon bimbit.
Tidak lama kemudian, api menyambar dari muncung pam minyak di kereta masuk ke dalam kereta tersebut. Ianya berkemungkinan dinyalakan oleh radiasi telefon bimbit.
Oleh itu, pastikan anda matikan enjin kereta, tidak mengunakan telefon bimbit serta tidak keluar masuk kereta ketika mengepam petrol. Utamakan keselamatan bagi mengelakan perkara yang tidak diingini berlaku.
  • PRU14.tv
 
 
 ________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90