Header Ads

Penyamun Berang Tetak Anjing Tuan Rumah Selepas Gagal Menyamun

loading...

Kejadian samun ini bila masuk saja bulan puasa ini makin menjadi-jadi pula, semua orang nak cari duit lebih untuk persediaan menyambut raya teteapi kalau nak cari duit itu biarlah dari sumber yang halal.

Penyamun Berang Tetak Anjing Tuan Rumah Selepas Gagal Menyamun
Penyamun Berang Tetak Anjing Tuan Rumah Selepas Gagal Menyamun

Menyamun itukan sesuatu perbuatan yang salah di sisi undang-undang, tapi apa penyamun ini tahu janji dapat duit dahlah.

ARTIKEL MENARIK:Kerana Dendam Wanita Dibunuh Dengan Kejam Dan Mayat Dikerat Dua

loading...
Itulah yang berlaku di Telok Panglima Garang, Selangor apabila sekumpulan lelaki bermotosikal cuba untuk menyamun sebuah rumah namun gagal apabila mereka dihalang seekor anjing milik rumah berkenaan.

Dalam kejadian 25 Mei lalu, seramai enam suspek bermotosikal dilaporkan cuba menyamun sebuah rumah penduduk di Taman Perwira.

Bagaimanapun cubaan menyamun itu gagal kerana takut dengan anjing yang ditambat di depan pintu pagar. Berang dengan keadaan itu, salah seorang suspek telah menetak belakang tengkung anjing terbabit sebelum melarikan diri.

Menurut laman Facebook My Kuala Langat, kumpulan terbabit melarikan diri melalui Taman Sijangkang Jaya dan sanggup mengadai nyawa sendiri dengan menunggang motosikal melawan arus di jalan utama ke Klang.

Difahamkan, kumpulan terbabit kemudian meneruskan kegiatan jenayah mereka di Shah Alam.

Sementara itu di ruangan komen, netizen mengesyaki kumpulan yang sama telah melakukan jenayah yang sama di Taman Keramat, Saujana Sg Buloh, Paras Jaya sehingga ke Kepong.

“Perempuan kena samun semasa keluar dari rumah menuju ke keretanya dalam kejadian jam 11.45 malam, 25 Mei. Beg tangan, handphone, laptop, barang kemas, duit semua disamun,” kata Ayiee Azzree
ree
2.jpg

3.jpg

4.jpg

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments