Top Ad 728x90

Friday, 19 May 2017

Pelajar Tingkatan 3 Ditahan Ketika Leka 'Berprojek' Di Sebuah Cyber Cafe

loading...

"Saya tidak tahu dia nak ajak bermain disini sebab dia janji nak hantar balik rumah," itu alasan yang diberikan seorang pelajar tingkatan tiga selepas ditangkap berkhalwat dengan teman lelakinya berusia 17 tahun di sebuah cyber cafe, Khamis lalu.

Pelajar Tingkatan 3 Ditahan Ketika Leka 'Berprojek' Di Sebuah Cyber Cafe
Pelajar Tingkatan 3 Ditahan Ketika Leka 'Berprojek' Di Sebuah Cyber Cafe

Gadis itu yang merupakan calon ujian bertulis Pentaksiran Tingkatan 3 ditahan selepas bilik khas yang disewa bersama kekasihnya yang juga merupakan calon Sijil Pelajaran diserbu sepasukan penguatkuasa Jabatan Agama.

ARTIKEL MENARIK:'Tengah Syok Bogel, TERKEJUT Aku Bila Tengok Depan Pintu Ada ...... Ni Semua Suami Aku Punya Pasal !'

loading...

Serbuan itu dilakukan hasil maklumat awam yang memaklumkan menjadi satu kelaziman pasangan remaja menyewa bilik-bilik murah di sekitar bandar itu terutamanya pada malam minggu.

Siasatan mendapati, pelajar perempuan itu sebelum ini dijemput oleh teman lelakinya dari asrama sebelum bersama-sama merancang untuk menyewa bilik di cyber cafe terbabit sehingga Sabtu.

"Gadis itu memberitahu kekasihnya yang juga bersekolah di sekolah berhampiran sentiasa menjemputnya balik dari asrama setiap kali ibunya tidak dapat berbuat demikian kerana terpaksa berkerja.

"Malah petang tadi (hari kejadian), dia mendakwa teman lelakinya terpaksa mengambilnya di asrama kerana ibunya tiada atas urusan kerja.

"Gadis itu mengaku menjalinkan hubungan cinta dengan kekasihnya sejak November 2016 selepas berkenalan di gerai kuih ibunya. Bagaimanapun mendakwa langsung tidak menyangka lelaki itu berani mengajaknya tidur di bilik tersebut.
"Malah dia mendakwa lelaki itu tidak pernah sesekali memaklumkan kepadanya tentang rancangan untuk bermalam di situ kerana sebelum ini lelaki itu berjanji akan menghantarnya pulang ke rumah.

"Dalam masa yang sama, gadis itu mengakui sebelum ini teman lelakinya pernah menemaninya bermalam di rumah ketika ibunya tiada di rumah," kata Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama..

Kedua-dua remaja terbabit dibawa ke Pejabat Agama untuk tindakan lanjut sebelum dibebaskan dengan jaminan hadir ke mahkamah.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90