Top Ad 728x90

Friday, 19 May 2017

Kubur Adik Thaqif Amin Digali Semula Untuk Dapatkan Sampel

loading...

Johor Bharu: Kubur jenazah pelajar tahfiz, Mohamad Thaqif Amin Mohd Ghaddafi, yang meninggal dunia bulan lalu digali semula tengah hari tadi, lapor Astro Awani.

Kubur Adik Thaqif Amin Digali Semula Untuk Dapatkan Sampel
Kubur Adik Thaqif Amin Digali Semula Untuk Dapatkan Sampel

Menurut portal berkenaan, tindakan itu dilakukan pihak hospital bagi mengambil sampel dari kaki Allahyarham yang dipotong dan disemadikan bersebelahan dengan jenazah.

ARTIKEL MENARIK:Identiti Sebenar & Rekod Jenayah Suspek Dera Adik Thaqif TERBONGKAR ! Rupanya Ini KES Seb

loading...

Perkara itu disaksikan oleh bapa saudara dan datuk kepada Allahyarham, Mas Ariff dan Ahmad Motai kira-kira pukul dua petang tadi.

Menurut Astro Awani lagi, Mas Ariff ketika dihubungi berkata pihak polis ada membuat panggilan kepada bapa Allahyarham, Mohd Ghaddafi Mat Karim untuk berjumpa dengan waris.

Keluarga dimaklumkan bahawa kubur Allahyarham perlu digali semula untuk meneruskan siasatan mengenai punca kematian Mohamad Thaqif Amin.

"Ketika itu, saya hanya menjadi saksi ketika pihak hospital menggali kubur berkenaan sambil disaksikan pelbagai pihak termasuk dari Mahkamah, Jabatan Agama Islam dan lain-lain," katanya sebagaimana lapor Astro Awani.

Jelasnya, pihak hospital hanya mengambil sampel daripada bahagian kaki yang dipotong.

Sementara itu, berita tentang penggalian semula kubur Mohamad Thaqif mual mendapat perhatian ramai apabila dimuat naik oleh portal Mingguan Wanita sebentar tadi.

Berita itu juga turut disahkan oleh beberapa waris terdekat Allahyarham di Facebook.

Sumber: Astro Awani

Sumber : Siakapkeli

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90