Header Ads

Tanggal Baju Pakai Coli, Syarat Baharu Temuduga Pramugari Malindo Air

loading...

Syarikat penerbangan hibrid pertama negara, Malindo Air hari ini dikecam teruk setelah terpalit dalam kontroversi selepas dilaporkan telah meminta calon temuduga untuk menanggalkan baju semasa sesi temuduga pada 11 Mac yang lalu.

Tanggal Baju Pakai Coli, Syarat Baharu Temuduga Pramugari Malindo Air
Tanggal Baju Pakai Coli, Syarat Baharu Temuduga Pramugari Malindo Air

Malindo Air wajibkan calon pramugari yang datang temuduga untuk tanggal baju dan hanya berpakaian baju dalam, sebagai memenuhi syarat periksa tubuh badan syarikat penerbangan itu.

ARTIKEL MENARIK:[9 FOTO] Pengantin Baru Dikecam Teruk Netizen, Ramai ‘Muntah Hijau’ Tengok Gambar Kahwin Mereka

loading...

Peraturan ini diperkenalkan kerana pakaian seragam rasmi mereka yang diperbuat daripada bahan yang jarang. Selain itu, belahan pada bahagian kain juga terlampau tinggi menjadi salah satu faktor untuk syarikat terbabit untuk memeriksa calon sekiranya mereka mempunyai parut, jerawat atau tatu yang boleh dilihat melalui pakaian seragam.Bagaimanapun, calon berkenaan hanya diminta untuk menanggalkan baju dan bukannya coli, seperti yang didakwa oleh para pengadu yang menghadiri sesi temuduga berkenaan.

Malindo Air wajibkan calon pramugari yang menghadiri temuduga untuk menanggalkan baju dan menegaskan bahawa pemeriksaan untuk mengesan parut dilakukan secara profesioal dan tertutup oleh penyelia wanita dan ia adalah sebahagian daripada proses temu duga.
________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

loading...

No comments