Lesen Memandu Kelas B2 Hanya RM100, JPJ Laksanakan Secara Berperingkat

loading...

Dengan hanya bermodalkan RM100, sesiapa yang tidak mempunyai lesen akan mendapat lesen motosikal kelas B2 dengan program Myprihatin yang bakal dilaksanakan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) secara berperingkat.

Lesen Memandu Kelas B2 Hanya RM100, JPJ Laksanakan Secara Berperingkat
Lesen Memandu Kelas B2 Hanya RM100, JPJ Laksanakan Secara Berperingkat

Program Myprihatin ini untuk penduduk bandar berpendapatan isi rumah bulanan kurang RM3,900 (B40) bertujuan membantu kelompok B40, iaitu isi rumah berpendapatan 40 peratus terbawah meningkatkan pendapatan.

ARTIKEL MENARIK:TOYOL Boleh Mencuri Dengan Gilang Gemilang Tapi Kenapa Toyol Tak Pernah Mencuri Duit di ATM? INI SEBABNYA DAN DOA BERLINDUNG DARINYA!!!

loading...

Program rintis Myprihatin dilaksanakan di kawasan Parlimen Titiwangsa dan majlis pelancarannya disempurnakan oleh Menteri Kewangan II, Datuk Seri Johari Abdul Ghani yang menyasarkan individu dalam kategori miskin bandar berusia 16 tahun ke atas memiliki lesen motosikal.Johari memberitahu bahawa program berkenaan bertujuan untuk membantu golongan B40 kerana sebahagian daripada mereka tidak mampu membiayai kos memohon dan menduduki ujian untuk mendapatkan lesen berkenaan.

“Saya mendapati ramai dalam kalangan mereka (B40) tiada lesen sedangkan permintaan (pekerjaan) untuk menghantar makanan di ibu kota sangat tinggi.

“Dengan inisiatif itu, mereka boleh memiliki lesen motosikal dan seterusnya bekerja seperti sebagai ejen penghantar makanan, penghantar surat atau kerjaya yang memerlukan mereka menunggang motosikal,” – Datuk Seri Johari Abdul Ghani

Program Myprihatin ini adalah sama dengan proses memohon lesen memandu di institut memandu, tetapi dilaksanakan sepenuhnya oleh JPJ termasuk pendaftaran, mengendalikan ceramah, ujian penilaian undang-undang serta ujian memandu percubaan.

Carian Anda :

lesen b2 rm100#spf=1 (5)
lesen motor rm100 (3)
lesen rm100 (3)
lesen B2 rm100 (3)
lesen kelas b2 rm100 (3)

TPanas
________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

loading...

Post a Comment

0 Comments