Top Ad 728x90

Thursday, 20 April 2017

(5 Gambar) Kelindan Lori Putus Kaki, Tangan Treler Dinaiki Kemalangan

loading...

Rembau - Sepasukan anggota bomba bertungkus-lumus mengeluarkan tangan mangsa kemalangan yang terputus dan tersepit dalam kejadian di kilometer 231.7, Lebuhraya Utara-Selatan, di sini, Khamis.

(5 Gambar) Kelindan Lori Putus Kaki, Tangan Treler Dinaiki Kemalangan
(5 Gambar) Kelindan Lori Putus Kaki, Tangan Treler Dinaiki Kemalangan

Dalam kejadian arah utara lebuh raya itu kira-kira jam 10 pagi itu, tangan kiri mangsa berusia lingkungan 20an disedari tersepit dan mangsa pula segera dikejarkan ke hospital bagi rawatan lanjut.

ARTIKEL MENARIK: Allah ! Berita Gempar Baru Terima, Akhirnya Kehilangan Anita Terjawab, Jenazah Beliau Akhirnya Dituntut Keluarga

loading...
Menurut sumber, mangsa iaitu kelindan lori mengalami kecederaan parah susulan kemalangan berkenaan iaitu putus kaki kiri serta tangan kiri.

"Mangsa dikeluarkan oleh orang awam dan dikejarkan ke hospital oleh ambulans. Pasukan bomba dihubungi susulan tangan mangsa masih tersepit dan gagal dikeluarkan," katanya.

Susulan insiden membabitkan dua buah treler berkenaan, sepasukan anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Rembau diketuai Pegawai Bomba Mohd Fairuz Abu Kasim dikejarkan ke lokasi sebaik menerima panggilan.

Mohd Fairuz berkata, sebaik tiba tangan mangsa dilihat tersepit di pintu lori yang mana bahagian berkenaan sudahpun tertanggal dari kepala lori.

"Kita mengambil masa lima minit untuk mengeluarkan tangan mangsa yang tersepit menggunakan perlatan khas dan turut mengutip cebisan organ mangsa," katanya, di sini.kemalangan%2Bputus%2Bkaki%2Btangan%2B4.j

kemalangan%2Bputus%2Bkaki%2Btangan%2B5.j

kemalangan%2Bputus%2Bkaki%2Btangan%2B6.j

kemalangan%2Bputus%2Bkaki%2Btangan%2B7.j

kemalangan%2Bputus%2Bkaki%2Btangan%2B3.j
________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90