SAYU!! Pelatih Tentera Ini Maut Akibat Strok Haba Selepas Direkrut Jalan Laju 15KM

loading...

Seorang pemuda yang sedang mengikuti latihan ketenteraan meninggal dunia selepas dipercayai me­ngalami strok haba di Hospital Port Dickson, Negeri Sembilan khamis lalu.

SAYU!! Pelatih Tentera Ini Maut Akibat Strok Haba Selepas Direkrut Jalan Laju 15KM
SAYU!! Pelatih Tentera Ini Maut Akibat Strok Haba Selepas Direkrut Jalan Laju 15KM

Perajurit Muda Muhammad Aizat Hamzah, 23, yang mengikuti latihan tersebut di Port Dickson dikatakan pitam semasa menjalani latihan jalan laju sejauh 15 kilometer dua hari sebelum itu.

BACA ARTIKEL MENARIK: Foto-foto Perjalanan Terakhir Insan Dikasihi Dr. Fadzli, Buat Tatapan Insan-insan Yang Mengenalinya

loading...
Pemegang Diploma Kejuruteraan Mekanikal dari Politeknik Sultan Azlan Shah, Pe­rak itu yang tidak sedarkan diri dibawa ke Hospital Port Dickson untuk rawatan sebelum disahkan meninggal dunia pada pukul 8.23 pagi.Pelatih%2BTentera%2BIni%2BMaut%2BAkibat%

Pelatih%2BTentera%2BIni%2BMaut%2BAkibat%

Pelatih%2BTentera%2BIni%2BMaut%2BAkibat%

Abang mangsa, Mohd. Ariff, 28, berkata, sebelum kejadian itu berlaku, kali terakhir ahli keluarganya berhubung dengan Muhammad Aizat yang berasal dari Kampung Bukit Dinding di sini adalah pada awal November lalu iaitu selepas adiknya itu memasuki pusat latihan ketenteraan berkenaan.

“Kami reda de­ngan ketentuan Allah SWT dan amat berbangga kerana arwah meninggal dunia sebagai perwira ketika dalam tempoh latihan ketenteraan,” katanya ketika ditemui di Taman Perumahan Bukit Ketupat hari ini.

Menurut Mohd. Ariff, arwah yang merupakan anak kedua daripada lima beradik yang mema­suki usia 24 tahun pada 18 Mac lepas berminat menjadikan bidang ketenteraan sebagai kerjaya untuk jaminan hidup pada masa depan.

“Saya yang menghantarnya ke Port Dickson untuk melaporkan diri mengikuti latihan tentera dan tidak me­nyangka dia meninggal dunia di sana,” ujarnya yang memberitahu adiknya itu aktif bersukan.

Jenazah Muhammad Aizat dikebumikan di Kampung Gajah Mati, Temerloh pada petang Khamis lepas.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

Post a Comment

0 Comments