Header Ads

Raja Bomoh Memalukan Malaysia, Masuk Berita Korea Utara dan Digelar Manusia Paling 'Dungu'.

loading...

Raja Bomoh Memalukan Malaysia, Masuk Berita Korea Utara dan Digelar Manusia Paling 'Dungu'.

Raja Bomoh Memalukan Malaysia, Masuk Berita Korea Utara dan Digelar Manusia Paling 'Dungu'.
Raja Bomoh Memalukan Malaysia, Masuk Berita Korea Utara dan Digelar Manusia Paling 'Dungu'.

Raja Bomoh muncul semula, halau ‘bom nuklear’ Korea Utara

ARTIKEL MENARIK:
1. Penjelasan Pihak Polis Kenapa Remaja Ini Tidak Boleh DI Dakwa Kerana Membunuh

2. "Saya Akan Saman, Anak Kami Dibunuh! Gadis Itu Perlu Bertanggungjawab" - Bapa Mangsa

3. 8 FOTO: SAH ! Inilah Identiti Sebenar Gadis Yg Lawan Arus Semalam ! Tengok Facebook Dia UPDATE Apa Tu.. NAMPAK SANGAT ...

4. Luahan Isteri Mangsa – “Dia Suruh Saya Urus Sendiri Balik KL. Sekarang Baru Faham….”

5. Profil Cindy Ng : Memandu Lawan Arus Bunuh Satu Nyawa


loading...

Kali ini, kononnya untuk selamatkan Malaysia daripada serangan nuklear Korea Utara.

Dalam rakaman video berdurasi 3.19 saat, dimuat naik oleh Drama Viral dan berlabel Smasa News itu, Ibrahim Mat Zin yang menggelarkan dirinya sebagai Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP’ dengan panggilan Datuk Mahaguru bersama 3 orang pembantunya termasuk seorang wanita dilihat sedang melakukan upacara ‘halau serangan bom nuklear Korea Utara’.

Upacara di tepi sebuah pantai dilakukan menggunakan buluh meriam, batang kayu yang dijadikan teropong, kelapa muda, sejadah di samping semangkuk air laut.

Sebelum ini, Ibrahim menggunakan bahan-bahan yang hampir sama dalam usahanya mengesan pesawat MH370 yang hilang 3 tahun dahulu.

“Upacara kali ini adalah untuk melindungi Malaysia daripada sebarang ancaman atau serangan dari negara-negara lain terutama Korea Utara,” petik kata Ibrahim menurut sebuah portal.

“Selain itu, upacara ini juga untuk melembutkan hati pemimpin Korea Utara supaya melepaskan 11 rakyat Malaysia dengan segera dan menyelesaikan situasi sekarang (pembunuhan Kim Jong-nam ),” petik katanya.

Bagaimanapun klip tersebut terus menerima pelbagai kecaman netizen yang melabelkan percubaan itu sebagai khurafat, syirik dan jahil.


Afiq Que dalam laman Youtube berkata, “Tolonglah pihak agama bagi sesi kaunseling kat dia instead of trying nak sekodeng orang buat maksiat.”

Manakala pengguna bernama Solehuddin Wahab meminta pihak Jakim tidak memandang kes ini sebagai satu gurauan, sebaliknya mengambil langkah serius.

“Mana Jakim kita? Harap Jakim mengambil tindakkan serius pada isu ini dengan tidak menganggapnya satu gurauan. Ini masalah agama, kalau inilah agama Islam bila dilihat dan dinilai pada kaca mata bukan muslim dan adakah sesuai ungkapan Islam itu indah bagi pandangan bukan muslim?” tulisnya.

Selain Itu I really salute this newscaster for not laughing when she read out the news. Yes, we made it to the Taiwanese prime time news. Happy now?


taiwan-raja-bomoh.jpg

Saksikan video di bawah :


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments