Top Ad 728x90

Monday, 13 March 2017

,

Poligami Patut Dihapus Dan Diharamkan Walaupun Dibenarkan Dalam Al-Quran.. - Asiah Abd Jalil

loading...

Satu status menjadi viral di laman Facebook apabila seorang pengguna Facebook memuat naik status yang mempertikaikan tujuan sebenar lelaki berpoligami.

Poligami patut dihapus dan diharamkan walaupun dibenarkan dalam Al-Quran.. - Asiah Abd Jalil
Poligami patut dihapus dan diharamkan walaupun dibenarkan dalam Al-Quran.. - Asiah Abd Jalil

Wanita terbabit yang menggunakan nama Asiah Abd Jalil, mendakwa lelaki hanya berpoligami hanya disebabkan nafsu semata-mata dan bukannya kerana takutkan Allah.

ARTIKEL MENARIK:
1. CCTV Rakam 2 Gadis Bertudung Santau Kedai Makan Orang Melayu

2. Anda MASIH Ingat NUR AMALINA CHE BAKRI Pelajar Cemerlang 17A1 Pada Tahun 2007..?? Korang Pasti Akan LEBIH TERKEJUT Dengan Pencapaian TERBARUNYA Setelah TAMAT Belajar Di Luar NEGARA... Sungguh MENGEJUTKAN..!!

3. [VIDEO] Padah Berzina Dengan Suami Orang, Wanita Ini Dibogelkan Dan Diarak Depan Orang Ramai

4. Suami Boleh Terima Saya Kembali Sebagai Isteri Walaupun Dah Curang Tapi Mentua Nak Kami Bercerai....

5. DASAR NAFSU DURJANA!!!Emak Keluar Mencari Rezeki Di Awal Pagi….Bapa Pula Ma!n dengan Anak Dara Sendiri Di Awal Pagi Sambil Merakam Perbuatan Terkutuk Itu…


loading...

“Lelaki yang berpoligami ni rata-ratanya sebab zakar (nafsu), bukan sebab zikir (takutkan Allah) pun. Sebab tu mereka pilih isteri kedua lebih teliti berbanding masa pilih isteri pertama dulu,” katanya dalam komen di Facebook.

Komen tersebut dimuat naik setelah status beliau mengenai poligami perlu dihapuskan kerana sudah tidak relevan dengan budaya masyarakat sekarang.

“Amalan poligami patut dihapuskan, walaupun dibenarkan dalam Al-Qur’an, kerana ia sudah tidak sesuai dengan konstruk sosial masyarakat zaman sekarang. Sama seperti sistem perhambaan yang telah dihapuskan, walaupun dibenarkan dalam Al-Qur’an, kerana ia sudah tidak sesuai dengan konstruk sosial masyarakat zaman sekarang,” ujarnya.
Beliau juga turut memberi cadangan bahawa poligami perlu diharamkan melalui komen yang dibalas di status berkenaan.

ADS HERE
” Haramkan saja poligami. Islam tidak gah pun kerana poligami. Malahan agama lain memandang rendah pada kita kerana amalan tersebut,” katanya.
Dalam pada itu, status berkenaan menarik perhatian netizen dan rata-rata daripada mereka tidak berpuas hati dengan status berkenaan.

“Konstruk yg bagaimana? Hamba jelas sebab ia menakluk kemerdekaan manusia. Hamba dihapus oleh Quran dan Hadis. Lalu poligami nak dihapus atas nas mana?” kata Nabieh Rahmat.

“Inilah kalau orang bercakap xpakai akal dengan baik dan pikir ikut logik akal diri sendiri, inilah padahnya,” ujar Muhamad Husaini Husin.

Kredit :
– Facebook Asiah Abd Jalil
– SuaraTV

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90