Top Ad 728x90

Monday, 6 March 2017

Lahir Anak Luar Nikah Gadis Berusia 16 Tahun TARIK TALI PUSAT Bayi Hingga Keluar Usus Sebelum Dibuang Hidup Hidup

loading...

Lahir Anak Luar Nikah Gadis Berusia 16 Tahun TARIK TALI PUSAT Bayi Hingga Keluar Usus Sebelum Dibuang Hidup Hidup

Lahir Anak Luar Nikah Gadis Berusia 16 Tahun TARIK TALI PUSAT Bayi Hingga Keluar Usus Sebelum Dibuang Hidup Hidup

Lahir Anak Luar Nikah Gadis Berusia 16 Tahun TARIK TALI PUSAT Bayi Hingga Keluar Usus Sebelum Dibuang Hidup Hidup


Seorang ayah tidak dapat menahan malu dan sebak apabila mayat bayi yang ia temukan di sungai berhampiran rumahnya adalah cucunya sendiri (anak luar nikah puterinya Nor 16 tahun).

ARTIKEL MENARIK:
1. Silap Cubaan MEROGOL, 2 Warga Asing Koma Setelah Lehernya Patah Diserang Mangsa Bekas Karate Sabah

2. Padah Minta Adik Lelaki Tolong Jaga..Bayi 11 Bulan Kritikal Dirogol Pak Cik Sendiri !!!

3. GILERRR!!! Bayi 2 Bulan DICULIK & DIROGOL Selama 2 Jam Hingga 'HANCUR'

4. Suspek perogol terlepas ketika polis singgah beli makanan. Sila SEBARKAN...

5. Ramai TERKEJUT BERUK ! Inilah Bayaran Yg Diterima Aishah Untuk Buat 'PRANK' Sampai Mati Kim Jong-nam


loading...

Mayat bayi berkenan ia temukan ketika dalam perjalanan ke tempat kerja pada rabu pagi 01/03/2017kelmarin,menurut laporan pada awalnya lelaki itu tidak mengetahui bahwa bayi itu adalah cucunya sendiri dan beliau sendiri melaporkan kejadian kepada pihak polis.

Pihak polis yang sampai di lokasi,kemudian membuat tinjauan dan menerima aduan salah seorang warga yang menemukan beg pelastik hitam berisi kain dan seluar dalam berdarah tidak jauh dari tempat penemuan bayi.

Berdasarkan info tersebut pihak polis mencari tahu siapa pemilik kain dan seluar dalam berkenan,lelaki yang menemukan mayat bayi terkejut melihat kain yang ia kenali dan tanpa ragu ragu membawa pihak polis kerumahnya.

Setelah anak gadisnya diperiksa dan disoal siasat dengan menunjukkan bukti yang ada akhirnya suspek remaja wanita berusia 16 tahun itu mengakui perbuatannya.

Nor mengaku melahirkan bayi itu pada malam 28 february lalu di dalam rumah ketika ayahnya tiada.

Menurut pengakuan Nor bayi tidak berhenti menangis ketika dilahirkan ,hal itu membuatnya panik dan kemudian memotong tali pusar bayi dengan cara ditarik hingga usus ikut keluar sedikit membuat bayi menangis tanpa mengeluarkan suara.Tidak ada sedikitpun rasa kasihan,untuk menyembunyikan aib Nor Kemudian membuang bayi itu ke sungai depan rumah mereka bersama dengan beg pelastik yang berisi kain dan seluar dalam berdarah .

Sejurus pengakuan Nor seorang lelaki remaja yang merupakan kekasihnya turut ditahan,keduanya mengaku sudah melakukan hubungan intim layaknya suami isteri sejak Nor masih berusia 14 tahun lagi.

Bagaimanapun pihak polis turut mengesalkan perangai bapa suspek pelajar wanita yang sebenarnya tidak terlalu menjaga anak dan mengabaikan gadisnya itu selepas ketiadaan isteri.

Menurut ketua pengurus perlindungan kanak kanak Hairiah berkata sangat mustahil bagi seorang bapa tidak mengetahui perubahan perut anaknya jika mereka duduk dalam bumbung rumah yang sama

“Ini adalah pengajaran kepada orang tua agar selalu melakukan pendekatan kepada anak terutamanya anak remaja,kes ini berlaku kerana kurangnya perhatian orang tua dalam mendidik anak ,bahkan ketika mengandung ayahnya tidak mengetahui”

“Peranan seorang ayah sangat penting mengawasi pergaulan anak sebagai usaha mencegah kenakalan mereka”
“Saya sangat perihatin kerana kes bunuh dan pembuangan bayi ini dilakukan oleh anak dibawah umur,saya yakin dia panik dan mengambil jalan mudah untuk menyelesaikan masalahnya”ujarnya

Bagaimanapun hari ini pasangan remaja berkenan dijerat dengan pasal 341 atau 342 KUHP dengan ancaman tujuh tahun penjara.eberita.org________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90