Top Ad 728x90

Tuesday, 28 February 2017

Mangsa Buli Pulih, Ini Tindakan Baru Mengejutkan Diambil Bapa Mangsa Kepada Pembuli!! Mangsa Buli Dedah Kisah Penuh Hari Kejadian!!!

loading...

Susulan kes buli pelajar tingkatan 1 di SMK Bandar Sri Damansara 2 kini sudah ketahap baru apabila bapa mangsa, Mohd Shukri Sulaiman, 42, menyatakan anaknya sudah pulih namun masih menerima rawatan susulan.

Mangsa Buli Pulih, Ini Tindakan Baru Mengejutkan Diambil Bapa Mangsa Kepada Pembuli!! Mangsa Buli Dedah Kisah Penuh Hari Kejadian!!!
Mangsa Buli Pulih, Ini Tindakan Baru Mengejutkan Diambil Bapa Mangsa Kepada Pembuli!! Mangsa Buli Dedah Kisah Penuh Hari Kejadian!!!

Difahamkan, terkini bapa mangsa akan mengambil tindakan undang-undang terhadap enam pelajar yang terlibat mencederakan anak perempuan itu.

ARTIKEL MENARIK:
1. [VIDEO]Kuasa Allah SWT!! Manusia TERTUA DI DUNIA Ini Berumur 256 Tahun.. PERGHHH !!

2. Masa Aku Terjaga Nak Bangun Kencing Aku Ada Dengar Bunyi Hentakan Kuat Berkali-kali Diruang Tamu, Masha Allah

3. [VIDEO] Pelajar Ditampar, Diketuk Kepala, Ditendang Oleh Guru Sebab Tak Pandai Selenggara Aircond!!! (Berita Penuh & Video)

4. Gambar Exco Kesihatan Negeri Johor hisap rokok pula tersebar

5. Gara-Gara Pengusaha Kosmetik Terkenal Muatnaik Video Aksi Senaman 'Menghairahkan..Tutt..' Hangat Di Instagram !loading...

Menceritakan semula kejadian itu, Puteri Aleesya Maisarah berkata dia mengenali pelajar tingkatan 3 yang terlibat, namun tidak berkawan dengan mereka.

“Saya keluar kelas selepas waktu sekolah tamat untuk sertai aktiviti mengecat sekolah sebelum dua pelajar perempuan tingkatan 3 itu menarik saya masuk ke dalam sebuah kelas tingkatan dua. Mereka kemudian menarik tudung saya dan membelasah saya sehingga pengsan.

“Saya tidak tahu apa motif saya dibelasah kerana saya tidak berdendam dengan sesiapa di sekolah,” katanya.

Semakan di laman Facebook mendapati akaun Facebook pelajar perempuan berambut perang itu telah dipadamkan. Kenyataan terdahulu yang dimuat naik oleh ibunya yang mendakwa anaknya tidak bersalah, juga telah dipadamkan.

Semalam, Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid menegaskan mana-mana pelajar yang didapati terbabit dengan kegiatan buli akan digantung sekolah selama enam bulan berkuatkuasa serta-merta.


Terdahulu salah seorang pelajar yang terlibat tampil membuat laporan polis menafikan dia memijak kepala mangsa sampai ‘bocor’

Dalam laporan polis yang dibuat di Balai Polis Bandar Sri Damansara pada 24 Februari yang tersebar di media sosial, remaja itu menyedari gambar dia dan ibunya disebarkan di media sosial didakwa sebagai suspek utama mencederakan mangsa, Puteri Aleesya Maisarah Mohd Shukri, 13, sehingga dikecam teruk oleh netizen.

Bagaimanapun, remaja itu menafikan dakwaan itu, sebaliknya rakannya yang berbuat demikian.

“Saya dapati beberapa kecaman yang dibuat terhadap diri saya dan juga ibu saya, sedangkan yang memijak pelajar perempuan (mangsa) adalah bukan saya tetapi rakan saya yang bernama Nurul Huda,” tulisnya dalam laporan polis tersebut.


Kredit - oh whuuut!
Sumber asal: eberita.org

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:


loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90