Header Ads

VIDEO Netizen Gesa Polis Ambil Tindakan 4 Remaja Panjat Kalimah ALLAH

loading...

TERENGGANU: Keghairahan 4 remaja yang memanjat papan tanda ALLAH PERLIHARAKANLAH TERENGGANU di Bukit Besar Kuala Terengganu menerima kencaman natizen sejak ia disiarkan menerusi youtube, facebook dan juga aplikasi whatsapp beberapa hari ini.

VIDEO Netizen Gesa Polis Ambil Tindakan 4 Remaja Panjat Kalimah ALLAH
VIDEO Netizen Gesa Polis Ambil Tindakan 4 Remaja Panjat Kalimah ALLAH

Video yang berdurasi 5 minit 54 saat itu telah memaparkan aksi berbahaya 4 remaja berkenaan ketika berada diatas papan tanda berkenaan.


ARTIKEL MENARIK:
1. Masih Ingat Dengan Adik Yang Terpotong Kemaluan Ketika Sunat? Ini Berita Terbaru Beliau (2017) Yang Begitu Menyedihkan :'(

2. Mak Abah Minta Hantaran Rm20k. Puncanya Buat Suami TERKEJUT Di Hari Nikah !!!

3. Ayah Saya Dah Meninggal Cikgu,Ibu Masuk Wad

4. ISU PANJAT MERCU TANDA IPOH, Ini Kenyataan Mengejutkan DOKTOR MEDICAL MYTHBUSTERS Buat SHAARNAZ AHMAD!!!

5.Jangan Terkejut.. KOLEKSI GAMBAR, BIODATA DAN KERETA MEWAH Kapten Azrin Anaz, Suami Coco Mix!! Ternyata Bukan Calang-Calang Orangnya!!!

loading...

Ada dari kalangan natizen yang menyatakan perbuatan itu kerja orang gila glamour dan ada juga yang menyatakan bahawa mereka ini mahukan cabaran.

Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) dan juga Jabatan Kerja Raya (JKR) cawangan negeri Terengganu boleh mengambil tindakan undang-undang diatas percerobohan tersebut.

Jikalau perkara yang buruk berlaku kepada empat remaja tersebut samada terkena renjatan elektrik atau terjatuh dari papan tanda itu semestinya satu jari akan diarahkan kepada pihak yang bertanggungjawab keatas tempat tersebut.
Penulis berharap satu langkah pengajaran diambil kepada 4 remaja berkenaan supaya tidak menjadi ikut kepada mana-mana pihak dimasa akan datang seperti mana yang diambil tindakan 6 remaja memanjat papan tanda Ipoh minggu lalu.

Mereka ini tidak menghormati akan tulisan yang berada di atas Bukit Besar itu sedangkan ianya sebagai lambang negeri Darul Iman.2i8ateV

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments