Top Ad 728x90

Monday, 17 July 2017

,

Memang Datuk Aliff Syukri Terlajar Baik & Mesra tapi mendedahkan aurat wanita adalah perilaku jahiliyah dan dilarang oleh agama

loading...

Memang Beliau Terlajar Baik & Mesra…Tapi.. – Teguran Nik Abdul Kepada Aliff Syukri

Memang Datuk Aliff Syukri Terlajar Baik & Mesra tapi mendedahkan aurat wanita adalah perilaku jahiliyah dan dilarang oleh agama
Memang Datuk Aliff Syukri Terlajar Baik & Mesra tapi mendedahkan aurat wanita adalah perilaku jahiliyah dan dilarang oleh agama

Nama Datuk Aliff Syukri tidak perlu diperkenalkan lagi kerana telatah dan gaya beliau yang lucu ini sentiasa membuatkan netizen terhibur. Nama beliau terpahat di kalangan netizen dek kerana iklan-iklan lucu produk keluaran syarikat beliau, D’Herbs yang sangat-sangat menghiburkan kerana ianya berbeza dengan iklan-iklan komersial yang lain.

ARTIKEL MENARIK:
1. Adakah Ini Bukti Michael Jackson Sebenarnya Tak Buat Pembedahan Plastik Untuk Jadi ‘Orang Putih’?

2. PERGHHH!! Sungguh Tak Sangka.. Rupa-Rupanya Isteri Hazama Bukan Calang-Calang Orang.. Jom Tengok Biodata Beliau!! Pasti Ramai Terkejut Besar

3. Baju So Ketat, Pusat Oh Pusat! – Video Tarian ‘Maut’ Fasha Sandha Undang Kritikan Netizen

4. PERGHHHH TERLAJAK ROMANTIS!! Jom tengok 27 foto HD eksklusif Sekitar MAJLIS PERNIKAHAN Pelakon Mia Ahmad & Penjaga Gol JDT, Izham Tarmizi yang berlangsung pagi semalam!!

5. PANAS!! Selepas DIANA DANIELLE DAN FARID KAMIL, Kini Rumah Tangga AERIL ZAFREL DAN WAWA ZAINAL Pula Hampir Musnah!!! Ini Komen Terkini Wawa..


loading...

Terbaru atas rasa tanggungjawab, Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia Nik Mohamad Abduh menegur Aliff Syukri agar menapis iklan-iklan miliknya dan mematuhi syariat agama.
Tapis iklan
Salam buat semua.

Hari ini saya melihat satu iklan di akhbar Sinar Harian oleh syarikat D’HERBS untuk salah satu produk kecantikannya.

Saya pernah bertemu pemiliknya yang hebat, Dato’ Aliff Syukri beberapa tahun lepas di Tasik Kenyir semasa kami berkebetulan sama-sama bercuti di sana. Beliau seorang yang memang terlajak baik dan terlajak mesra.

Namun, atas tanggung jawab sebagai seorang muslim sesama saudara muslimnya, ingin saya menasihati dan menegur Dato’ Aliff Syukri secara terbuka di sini agar menapis iklan-iklan oleh syarikat perniagaan beliau agar lebih mematuhi syariat agama.
Kegalakan iklan mendedahkan aurat wanita adalah perilaku jahiliyah dan dilarang oleh agama

Wanita adalah amanah Allah ke atas para lelaki sebagaimana pesan al Rasul sallaLlahu alaihi wasallam. Kita semua sayugia menjaga mereka daripada segala kejahatan dunia dan akhirat. Jangan biarkan mereka terlalai tanpa nasihat ugama apatah lagi secara sengaja mendorong atau merangsang mereka melakukan kesalahan ugama.

Kegalakan iklan mendedahkan aurat wanita adalah perilaku jahiliyah dan dilarang oleh ugama. Allah mengutuk sekeras-kerasnya mereka yang mempergunakan wanita secara salah untuk tujuan mencari rezeki. Allah tidak akan memberkati rezeki itu bahkan mungkin saja melimpahkannya tetapi nantinya berhujung dan putus samada di dunia lagi atau di pintu kubur tanpa sambungan lagi di alam akhirat.

Maka nasihat saya untuk diri saya, Dato’ Aliff, para peniaga dan pengiklan juga seluruh muslimin dan muslimat agar bertaqwa kepada Allah dan mentaati-NYA. Taqwa adalah pintu kekayaan yang takkan kering dan putus.

Semoga perniagaan Dato’ Aliff Syukri terus berkembang maju dan diberkati Allah.

اللهم إنا نسألك النعيم المقيم الذى لا يحول ولا يزول ونسألك النعيم يوم العيلة والأمن يوم الخوف. اللهم إني عائذ بك من شر ما أعطيتني ومن شر ما منعتني.

Kredit -ohmymedia

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90