Header Ads

Inilah 6 foto wajah terbaru ibu Datuk Aliff Syukri yang tidak pernah didedahkan selama ini

loading...

Inilah 6 foto wajah terbaru ibu Datuk Aliff Syukri yang tidak pernah didedahkan selama ini

Inilah 6 foto wajah terbaru ibu Datuk Aliff Syukri yang tidak pernah didedahkan selama ini
Inilah 6 foto wajah terbaru ibu Datuk Aliff Syukri yang tidak pernah didedahkan selama ini
Ini ialah ibu kepada pengasas tagline ‘Terlajak Laris’, Datuk Aliff Syukri. Puan Rozita Ibrahim berasal dari Sungai Besar, Selangor dan dibesarkan di Gemas, Negeri Sembilan.

ARTIKEL MENARIK:
1. TERBELIAK BIJIK MATA TENGOK!! Inilah rupanya Foto-Foto Eksklusif sekitar Hiasan Dalaman Pejabat Milik Dato Siti Nurhaliza!! MEWAH!!!

2. Hanez Suraya Teruk Dikecam Orang Ramai Setelah Fail Perceraian

3. SAH !! Akhirnya Pelakon Hanez Suraya Fail Perceraian

4. PANAS!! Tak Tahan Lagi, Dato Vida Dedah Jumlah Kos Taja AJL Yang Lalu Buat Ramai TERKEJUT!! Patutlah Mengamuk!!!

5. Wow ! Ini Komen PANAS Chef Wan AJL Malam Tadi ! Slumber Dia Sound Artist Tu Merapu ! Memang Tak Sangka !


loading...

Beliau merupakan anak sulung dari enam adik-beradik adalah anak kepada pasangan guru agama dan suri rumah.

Beliau menamatkan zaman gadisnya pada usia 18 tahun tetapi jodoh tidak panjang. Perceraian itu menyebabkan beliau sehingga dipulaukan oleh keluarga. Dengan status ibu tunggal dan tidak berpelajaran tinggi, Puan Rozita Ibrahim gigih membesarkan anak-anaknya.

Sebelum beliau bergelar jutawan pada hari ini, anaknya pernah diberi minum sirap bagi menggantikan susu seawal usia 3 bulan dan membeli baju lelong berharga RM0.50 setiap satu sebagai baju raya anak-anaknya. Ia tidak berhenti setakat itu sahaja apabila salah seorang anaknya meninggal dunia kerana tiada wang untuk mendapatkan rawatan terbaik bagi menyembuhkan keadaaan anaknya.

Kehidupannya yang susah itu telah membentuk jati diri yang kuat di dalam diri Puan Rozita Ibrahim. Pengalaman bekerja sebagai penoreh getah yang keluar menoreh seawal 1 pagi, bekerja di kilang, menjadi penyambut tetamu dan eksekutif promosi dan pemasaran serta menjalankan perniagaan jualan langsung telah memberikan pengajaran yang bermakna dalam membentuk empayarnya.


Puan Rozita Ibrahim menceburi bidang perniagaan secara kecil-kecilan dengan menjual surat khabar, majalah dan nasi lemak dengan menggunakan motosikal. Setelah itu, beliau menggandaikan barang kemasnya untuk memulakan perniagaan herba dengan modal RM400. Herba-herba itu dijual secara direct selling dari rumah ke rumah.

Bagi meyakinkan para pelanggannya, Puan Rozita Ibrahim sendiri yang mencuba produk herba itu dan menjadi testimoni pertama produknya. Maka, beliau menggemukkan badan sebanyak 3 kali dan memakan produk herba tersebut sehingga memberikan hasil yang memuaskan.

Sumber; bacaviral

Puan%2BRozita%2BIbrahim5.jpg

Puan%2BRozita%2BIbrahim2.jpg

Puan%2BRozita%2BIbrahim3.jpg

Puan%2BRozita%2BIbrahim4.jpg

Puan%2BRozita%2BIbrahim1.jpg

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments