Top Ad 728x90

Tuesday, 17 January 2017

Adakah Ini Bukti Michael Jackson Sebenarnya Tak Buat Pembedahan Plastik Untuk Jadi ‘Orang Putih’?

loading...

Satu dunia mesti kenal dengan lagenda pop antarabangsa, Michael Jackson. MJ telah meninggal dunia pada Jun 2009. Pada sesiapa yang mengikuti karier seni MJ dari mula, MJ adalah penyanyi kulit hitam dan setelah beberapa tahun dalam dunia nyanyian, kulitnya bertukar jadi putih melepak.

Adakah Ini Bukti Michael Jackson Sebenarnya Tak Buat Pembedahan Plastik Untuk Jadi ‘Orang Putih’?
Adakah Ini Bukti Michael Jackson Sebenarnya Tak Buat Pembedahan Plastik Untuk Jadi ‘Orang Putih’?


Ada yang mengatakan bahawa MJ melakukan pembedahan plastik untuk menjadi ‘orang putih’. Tapi MJ sendiri menolak sekeras-kerasnya dakwaan itu kerana akui dia adalah seorang ‘Black American’ dan dia bangga dengan bangsanya sendiri. Tapi apa yang menyebakan kulitnya berubah. Mungkin ini akan merungkai segalanya..

ARTIKEL MENARIK:
1. PERGHHH!! Sungguh Tak Sangka.. Rupa-Rupanya Isteri Hazama Bukan Calang-Calang Orang.. Jom Tengok Biodata Beliau!! Pasti Ramai Terkejut Besar

2. Baju So Ketat, Pusat Oh Pusat! – Video Tarian ‘Maut’ Fasha Sandha Undang Kritikan Netizen

3. PERGHHHH TERLAJAK ROMANTIS!! Jom tengok 27 foto HD eksklusif Sekitar MAJLIS PERNIKAHAN Pelakon Mia Ahmad & Penjaga Gol JDT, Izham Tarmizi yang berlangsung pagi semalam!!

4. PANAS!! Selepas DIANA DANIELLE DAN FARID KAMIL, Kini Rumah Tangga AERIL ZAFREL DAN WAWA ZAINAL Pula Hampir Musnah!!! Ini Komen Terkini Wawa..

5. " Aiman Tino 'Anak Luar Nikah' saya ? Jenuh nak Menjawab dgn Isteri. Pening, " - Herman Tino

loading...

Alami penyakit Vitiligo
2iAYfXw
(Sekadar gambar hiasan)2iG6pkr


Penerangan di atas ni agak saintifik dan terperinci. Tapi kami akan terangkan secara ringkas, selepas kematian MJ hasil bedah siasat menunjukkan bahawa MJ mempunyai penyakit kulit atau dalam bahasa saintifiknya Vitiligo. Untuk pengetahuan anda Vitiligo ni adalah keadaan kulit jangka panjang termasuk tompok kulit yang hilang pada pigmen kulit tersebut.

Kesan tompok kulit terjejas akan menjadi putih dan biasanya mempunyai kadar yang banyak. Rambut daripada kulit mungkin akan menjadi putih, di dalam mulut dan juga mungkin kena. Biasanya kedua-dua bahaian badan akan terjejas. Selalunya bekas tompok akan bermula pada kawasan kulit yang terdedah pada matahari. Kebanyakan kes berlaku pada mereka yang mempunyai kulit gelap. Vitiligo boleh menyebabkan tekanan psikologi.

2iARdSq


Pakai make up ketika buat persembahan, ramai yang tak tahu
2iFZnwe


Imej di atas adalah high-pigment makeup khas untuk lindungi kesan terbakar, parut dan kulit berdarah. Kebanyakan pesakit vitiligo akan menggunakan produk tersebut. Tetapi proses untuk memakai produk tersebut agak leceh kerana ia susah untuk mendapatkan kulit yang natural dan anda sendiri harus menyediakan warna-warna lain untuk dipakaikan ke bulu kening, bahagian bibir dan eye shadow.

2iAYmlz


Pada konsert tour Triumph (1981), makeup yang dipakai oleh MJ luntur dan anda boleh lihat dipegmentasi yang berlaku pada kulitnya. Sebenarnya terlalu banyak mak eup yang dipakai MJ untuk melindungi penyakitnya itu.

Selepas sesi temu ramah bersama Oprah (1993), orang bertanya ‘Mengapa MJ tidak mengenakan makeup yang gelap untuk menutup penyakit vitiligo tu?’ Sebenarnya, MJ telah menggunakan make up dalam masa yang lama. Anda boleh lihat kesan makeup di imej bawah ni.

2iG6u7K


‘Dia cuba sembunyikan dari saya’- Juru make up dan rakan MJ
2iAMCzJ

Menurut rakan dan juru makeup MJ;

Dia (MJ) cuba sembunyikan penyakitnya dari saya dalam masa yang agak lama. Dia akan selalu akan lindungi kulitnya dengan makeup walaupun tona kulitnya akan terdedah dengan banyak. Kami cuba untuk lindungi perkara ini dari pengetahuan orang ramai dan peminat MJ dalam masa yang lama sehingga lah MJ terpaksa memberitahu Oprah  (Pengacara TV Show) dan seluruh dunia bahawa dia mempunyai penyakit kulit.

Sumber: ohbulan


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90