Top Ad 728x90

Tuesday, 13 December 2016

Siapa Sebenarnya BUNTAT? Ini Biodata Lengkap Dia Yg Buat Ramai Kata WOW !!!

loading...

Mungkin ramai yang pelik terutama yang tak layan TV3 apabila penuh newsfeed FB korang dipenuhi dengan troll Buntat la, Buntat henesem la, Buntat meninggal la dan macam2 lagi.

Siapa Sebenarnya BUNTAT? Ini Biodata Lengkap Dia Yg Buat Ramai Kata WOW !!!
Siapa Sebenarnya BUNTAT? Ini Biodata Lengkap Dia Yg Buat Ramai Kata WOW !!!

Persoalannya siapa sebenarnya Buntat ni? Buntat ni adalah nama lakonan seorang budak dalam sebuah drama TV3. Berikut informasi lanjut tentang Buntat.


ARTIKEL MENARIK:
1. 3 Momen Teruk Dan Terkesan Dalam Anugerah Melodi 2016!! Lihat KESALAHAN No 2 Sangat Memalukan!!!

2. Akhirnya Didedahkan Jua WAJAH SEBENAR KESAYANGAN RAMAI!! Jom tengok foto-foto terkini anak angkat Azharina yang terlajak comel&adorable persis ibunya sewaktu kecil!! Foto no.#6 tu dah membongkar wajah jelas beliau!!!

3. Aidil Catat Rekod Satu Lagi Pelakon Terselamat Tali Gantung

4. Rupa-Rupanya Gmie Screen Bukan Calang-Calang Orang Inilah Pekerjaan Beliau Yang Mengejutkan Anda #GegarVaganza

5. Rupanya Ini Punca Sebenar Ameng Pulang Awal Selepas Final GV!!

Nama Penuh : Mohd Ariff sebagai Buntat
Umur : 12 Tahun
Drama : 7 Hari Mencintaiku
Filem : Jibam (2017)
Asal : Jitra Kedah

Buntat merupakan anak seorang tokey roti canai Pak Mutalib Jitra …….pandai dia berlakon ……..sekarang dah bergaya …..dulu pakai seluar pendek jaa …..15193657_203735803412616_7868488780333660880_n


15275683_1195249040560247_9170595289742966784_n

15306588_1788568804728410_2018622633276342272_n

TAJUK DRAMA : 7 HARI MENCINTAIKU
EPISOD : 28 Episod semuanya
TARIKH ATAU MASA : 07 November 2016
SIARAN : Menerusi Slot Akasia TV3
NOVELIS : Siti Rosmizah
PENGARAH : Jamal Khan
TERBITAN : Pena Creative Pictures Sdn Bhd
PARA PELAKON : Shukri Yahaya, Siti Saleha, Ungku Hariz, Wan Sharmila, Zila Bakarin, Zarynn Min
WATAK -WATAK PELAKON
Shukri Yahaya memegang watak sebagai Khuzairi
Siti Saleha memegang watak sebagai Mia Adriana
Ungku Hariz memegang watak sebagai KhalilLAGU TEMA OST DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU
Tajuk OST : Lelaki Teragung
Penyanyi : Dayang Nurfaizah
SINOPSIS DRAMA 7 HARI MENCINTAIKU

Drama ini mengisahkan Khuzairi (Shukri Yahaya), dalam diam-diam mencintai gadis bernama Mia Adriana (Siti Saleha). Cinta pandang pertama telah menjadikan dia seorang perindu yang setia.

Namun begitu sifat angkuh dan sombong gadis ini telah menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hamapun jua menyimpan impian untuk memilikinya. Mia Adriana pula bagaikan lupa, hidup ini adalah ibarat putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombonganya itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta seoorang lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

Mia Adriana adalah merupakan seorang peguam dan mempunyai firma guamannya sendiri bersama ayahnya iaitu Dato Megat Idrus. Mia yang telah pun bertunang dengan sepupunya sendiri Khalil (Ungku Hariz). Namun begitu oleh kerana terlalu percaya pada tunangnya, Khalil, Mia Adriana telah menyebabkan ayahnya muflis.

Khalil yang tidak hadir pada malam pernikahan mereka, sebaliknya Khalil telah menikahi Rita kerana inginkan duit. Dato Megat yang diserang sakit jantung, telah meminta Khuzairi untuk menjadi menantunya. Demi menutup malu, Mia sanggup berkahwin dengan Khuzairi walaupun dia hanya mengganggap Khuzairi kekampungan dan kolot.Bermulah kehidupan baru Mia Adriana bersama Khuzairi di kampung. Sepanjang berada di kampung, Mia Adriana memang telah menjadi kebencian Mak Leha, iaitu mak tiri Khuzairi. Mak Leha membenci Mia kerana dia amat memusuhi Puan Hayati.

Terjadilah pelbagai pergaduhan diantara Mia, Mak Leha dan Syakilla, tunangan Helmi yang dimana menaruh hati pada Khuzairi. Perhubungan Mia dan Khuzairi juga selalu ada pasang surutnya. Khuzairi juga tersepit kerana dia terlalu amat menghormati Mak Leha sebagai ibu sehingga dia selalu melukakan hatinya sendiri.

Kerana suatu peristiwa, Mia Adriana telah tersedar bahawa sememangnya dia mencintai Khuzairi sepenuh hati. Dia terlalu merindu anak kecil yang telah ditinggalkannya tanpa melihat rupanya. Namun, cukupkah masa 7 hari itu untuk meraih kembali cinta Khuzairi yang sudah lama membeku? Apakah Pak Samad mampu untuk membela nasib Mia selepas dibuang oleh suami sendiri dalam rumah keluarganya?

Tercapaikah hasrat Syakilla untuk menjadi isteri kepada Khuzairi? Dan, apa pula nasib Helmi selepas dihalau keluar oleh Pak Samad selepas dia bersubahat dengan Khalil untuk meracun kambing-kambing Khuzairi? Apakah pekerjaan Khuzairi selain menjadi pengembala kambing yang menjadi kegilaan anak-anak gadis kampung?.. mari sama-sama kita saksikan.. KREDIT BERITA VIRAL.________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90