Header Ads

Raja-Raja Melayu Dihina Dengan Selipar & Spender Depan Kedutaan Malaysia di Myanmar

loading...

TERSEBAR di media sosial gambar raja-raja Melayu dihina dengan biadap sekali, kejadian itu dikatakan berlaku depan Kedutaan Malaysia di Myanmar.

Raja-Raja Melayu Dihina Dengan Selipar & Spender Depan Kedutaan Malaysia di Myanmar
Raja-Raja Melayu Dihina Dengan Selipar & Spender Depan Kedutaan Malaysia di Myanmar

Gambar Raja-raja Melayu yang menjadi ketua agama Islam bagi negeri-negeri di Malaysia itu digantung dengan selipar dan seluar dalam. Perbuatan biadap itu mencetuskan kemarahan warga media sosial.


ARTIKEL MENARIK:
1. Malaysia Akan Hantar Tentera Ke Myanmar Apabila 3 Perkara Ini Berlaku

2. Kerajaan Myanmar Akan Menarik Semula 100,000 Pekerja Di Malaysia, Ini Nasihat MEF Kepada Najib

3. Dulu Anak Kecil Ini Jadi VIRAL Kerana Hisab Rokok 40 Batang Sehari TAPI, Lihat Foto Terkini Ardi Di Tahun 2016 Sangat Mengejutkan

4. Media Myanmar Ibaratkan Rohingya Seperti Pepijat, Kutu Busuk Penghisap Darah

5. Media Indonesia Viralkan Najib Songlap Duit 9 Bilion Ringgit Lihat Video Penuh
Kejadian itu dipercayai ada kaitan dengan tindakan Malaysia yang mulai lantang mengkritik serta menunjukkan solidariti terhadap penduduk Islam Rohingya yang dibunuh beramai-ramai oleh Kerajaan Myanmar.

Berang dengan perbuatan yang melampau biadap itu, orang ramai bukan sahaja mendesak kerajaan Malaysia memutuskan hubungan diplomatik Melaysia dengan Myanmar malah menuntut kerajaan menghalau semua pekerja Myanmar yang tinggal di negara ini.


Sebelum ini puluhan Sami Buddha dilaporkan berhimpun depan Bangunan Besar Kedutaan Malaysia di Yangon Myanmar membantah sokongan Kerajaan Malaysia terhadap Etnik Rohingya yang dibunuh kejam oleh kerajaan Myanmar.

Kumpulan Sami Buddha itu berhimpun sambil mengutuk Malaysia yang disifatkan cuba campur tangan dalam hal ehwal dalaman negara Myanmar.

ARTIKEL BERKAITAN - Malaysia Akan Hantar Tentera Ke Myanmar Apabila 3 Perkara Ini Berlaku

Kredit: mybuletin.net

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments