Top Ad 728x90

Thursday, 8 December 2016

,

Kelicikan Tun M Merampas Syarikat British Bakal Difilemkan, Lihat Ni !

loading...

Pelakon dan pengarah filem, Bront Palarae merancang untuk menghasilkan sebuah filem berdasarkan kisah benar kejayaan Tan Sri Khalid Ibrahim ‘merampas’ syarikat perladangan terbesar daripada British dalam tempoh dua jam.

Filem berjudul "Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen" kini dalam proses pembangunan di studio produksinya, Pixel Play.
Filem berjudul "Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen" kini dalam proses pembangunan di studio produksinya, Pixel Play.

Filem “Dawn Raid: The Hands That Rattled The Queen” yang mana kini dalam proses pembangunan di studio produksinya Pixel Play.


ARTIKEL MENARIK:
1. DRAMA APA PULA KALI NI?? Lepas Lawat Anak, AZMI HATTA Pecah RAHSIA ELLY MAZLEIN Pernah 'KANTOI'?!! INI PENJELASAN ELLY MAZLEIN!!!

2. Rupa-Rupanya UNGKU INTAN SARAFINA Bukan Calang-Calang Orang Inilah BIODATA Dan Pekerjaan Beliau Yang Mengejutkan Anda #GegarVaganza

3. Pelakon drama terlepas hukuman gantung

4. Terbongkar Kekayaan melampau Pelakon Popular Aidil Aziz!! Cuba tengok aset dan harta luar Jangka Aidil Diluar Negara Ini Selepas Beliau Di tangkap Polis...Kalah Datuk Vida Beb..

5. TERLAJAK MEWAH PERSIS ISTANA KAYANGAN!! Inilah 16 foto eksklusif rumah baru Chef Wan dihiasi dengan dekorasi mewah ala English!! Foto no#4, #7 & #9 tu buat kami terlopong kagum&terbeliak bijik mata sekali!!!


Manakala, skrip bagi filem itu dihasilkan oleh Redza Minhat bersama dengan Chew Kin Wah seperti yang dilaporkan www.screendaily.com.

Watak Khalid akan dilakonkan sendiri oleh Bront.Filem yang berlatarbelakangkan pada 1981 itu menceritakan pemilik ladang Guthrie Group pada asalnya sebuah syarikat perdagangan British telah berjaya dikuasai oleh Malaysia selepas kerajaan melakukan satu ‘serbuan’ di London Stock Exchange diketuai Khalid yang dikenali ‘Dawn Raid’ atau ‘serangan waktu subuh’.

Khalid, bekas Menteri Besar Selangor, menjadi terkenal setelah menyelesaikan “Dawn Raid’ yang membolehkan PNB memiliki 51 peratus syer di syarikat perindustrian British dalam tempoh dua jam, sekaligus menjadikan Guthrie milik Malaysia.

Filem berbahasa Inggeris itu turut mendapat suntikan dana dari Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS).

Kredit: mybuletin.net

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90