Top Ad 728x90

Saturday, 10 December 2016

Dah Agak Dah ! Ini Respons MENGEJUTKAN KWSP Isu Wang Simpanan Pesara Hilang

loading...

KUALA LUMPUR: Siasatan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) berikutan laporan berita mengenai kehilangan simpanan pesara perkhidmatan awam, mendapati wang itu dikeluarkan pada 1990 dan 1993.

Dah Agak Dah ! Ini Respons MENGEJUTKAN KWSP Isu Wang Simpanan Pesara Hilang
Dah Agak Dah ! Ini Respons MENGEJUTKAN KWSP Isu Wang Simpanan Pesara Hilang

KWSP dalam satu kenyataan pada Rabu berkata, berikutan laporan sebuah akhbar harian Melayu yang melaporkan dakwaan pesara kerajaan mengenai kehilangan simpanan KWSP beliau, ia telah memulakan siasatan segera ke atas perkara itu.


ARTIKEL MENARIK:
1. Seakan Pasrah, Lihat Jawapan Balas Tun M Isu Dibatalkan Jemputan Ke Istana Negara

2. VIDEO Persandingan Nik Abduh Dan Sharizat Viral Di Facebook

3. 'Camni Pelamin Pakej RM3K? Buat Naya Orang Je' (3 Gambar)

4. Bukti Kekuasaan Allah ! Cleaner Bangla Ini DIHINA Kerana Tengok Barang Kemas, Tapi Lihat Apa Yg Berlaku Padanya Selepas Tu !

5. GEMPAR!! Baru Jea Menyanyi LIMA PATAH PERKATAAAN, Semua JURI Serentak PUSING Kerusi Mereka..KORANG MESTI TERKEJUT!!! lihat sendiri (video).......

Menurutnya, ini termasuk melawat pesara berkenaan di kediaman beliau dan mendapatkan cap jari untuk pengesahan.

“Berdasarkan siasatan dalaman kami, kami boleh mengesahkan cap jarinya sama dengan rekod pendaftaran ahli KWSP serta borang permohonan pengeluaran KWSP,” katanya.

Selain itu, KWSP berkata, ia telah mengesahkan yang cap jari ahli itu sama dengan cap jari pada cek yang ditunaikan untuk pembayaran pengeluaran pada 1990 dan 1993 berjumlah RM8,199.71.

“Kami ingin memberi jaminan kepada ahli KWSP iaitu adalah menjadi tanggungjawab teras kami untuk melindungi simpanan persaraan ahli,” katanya.

Menurutnya, semua ahli digalakkan untuk menyemak dengan cawangan KWSP terdekat jika mereka mempunyai sebarang pertanyaan mengenai butiran akaun mereka.

“Ahli juga perlu mendaftar untuk i-Akaun agar mereka boleh mengetahui perkembangan akaun KWSP mereka dengan mudah,” tambahnya.

Kredit: mybuletin.net

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90