Top Ad 728x90

Wednesday, 30 November 2016

Kenyataan Media Berhubung Kenaikan Roadtax Kereta Bermula Jan 2017

loading...

KUALA LUMPUR: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menafikan bahawa terdapat pengumuman mengenai kenaikan kadar bayaran Lesen Kenderaan Motor (LKM) sebanyak 25 peratus bermula Januari tahun depan.

Kenyataan Media Berhubung Kenaikan Roadtax Kereta Bermula Jan 2017
Kenyataan Media Berhubung Kenaikan Roadtax Kereta Bermula Jan 2017

JPJ, dalam satu kenyataan hari ini, mengesahkan bahawa maklumat bahawa kononnya kadar bayaran LKM bagi semua jenis kenderaan bermula daripada 880cc dan ke atas adalah palsu, seperti mana tersebar meluas melalui media sosial termasuk aplikasi WhatApp baru-baru ini.


ARTIKEL MENARIK:
1. Tak Cukup Bunuh Islam Rohingya Di Myammar, 3 Lelaki Myammar Tunjuk Samseng Dalam Malaysia

2. Subhanallah.....Akibat Kebakaran Maha Dasyat , Israel Diselimuti Awan Berbau Busuk

3. Doa kita makbul

4. Inilah Kata-Kata Dari Ketua Sami Myanmar Hingga Menyebabkan Umat Islam Rohingya DISEKSA & DIBUNUH ! Anda Pasti Tak Sangka Apa Yg Dia Cakap Ni !

5. 20 Gambar Wanita Islam Rohingnya Dirogol Tentera Myamar Bergilir-gilir Manakala Kampung Halaman Serta Lelaki Dibakar

"Jabatan ini memandang serius isu kenaikan kadar bayaran LKM kerana boleh menimbulkan salah faham di kalangan masyarakat awam. JPJ ingin menasihati orang ramai agar tidak mudah terpengaruh dan mempercayai sebarang mesej melalui media sosial dan aplikasi WhatApp yang tidak mempunyai sumber sah," menurut kenyataan itu.


JPJ juga menasihati orang ramai agar merujuk terus kepada JPJ sekiranya timbul sebarang kemusykilan serta tidak turut serta menyebarkan maklumat palsu tersebut.

Kredit: http://pejuangpakatan.blogspot.com/Maklumat yang tersebar melalui WhatsApp mengenai kenaikan kadar bayaran lesen kenderaan motor.Penafian Kenaikan Kadar Fi Lesen Kenderaan Motor (LKM) bagi Kenderaan 880cc ke atas.

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90