Top Ad 728x90

Tuesday, 22 November 2016

Duit Malaysia Tak Laku Di Mekah Dan Madinah, Ini Respon Pihak Berwajib

loading...

KUALA LUMPUR, 22 Safar 1438H, Selasa – Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini menafikan berita palsu yang disebar menerusi media sosial yang mendakwa kononnya mata wang Malaysia tidak diterima di Makkah dan Madinah, Arab Saudi.

Duit Malaysia Tak Laku Di Mekah Dan Madinah, Ini Respon Pihak Berwajib
Duit Malaysia Tak Laku Di Mekah Dan Madinah, Ini Respon Pihak Berwajib

TH dalam satu kenyataan berkata pemantauan melalui pejabat TH di Jeddah mendapati mata wang Malaysia diterima oleh kebanyakan penggurup wang di dua kota suci berkenaan.


ARTIKEL MENARIK:
1. Jual Tanah Kepada China, Inilah Projek Mega Bernilai 100 Bilion Yang China Sedang Lakukan Di Malaysia Lihat 7 Gambar Penuh

2. Geng merah gaduh sesama sendiri

3. (4 Gambar) Siapa Lagi Ganas? Kumpulan Baju Merah berarak tutup muka, bawa kayu dan buluh

4. Naik Mendadak ! Harga Buat Lesen Memandu Kereta & Motosikal 2016 Terkini

5. Nasihat Sami Dari Taiwan Ini Buat Najib Telah Membuatkan Najib MALU BESAR ! Orang Bukan Islam Pun Boleh Tahu Pasal Ni ???

“Selain itu, maklumat mengenai penggunaan kad ATM atau debit, yang membolehkan pengeluaran wang antarabangsa, yang kononnya tidak diterima, dan turut tersebar di media sosial, juga adalah tidak benar.

“Penggunaan kad ATM atau debit perlu mengikut tatacara yang betul dan perlu diaktifkan untuk melakukan pengeluaran wang,” kata TH.

Sehubungan itu, TH berkata jemaah Malaysia yang akan ke Tanah Suci dan berhasrat menggunakan kad ATM atau debit, dinasihati berhubung terus dengan bank yang mengeluarkan kad berkenaan untuk maklumat penggunaan yang betul. – Bernama


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90