Top Ad 728x90

Friday, 25 November 2016

(3 Gambar) Jenazah Masih Elok Dalam Balutan Kapan Ditemui, Dipercayai Sudah 2 Tahun Dikebumikan

loading...

PONTIAN: Sekumpulan penduduk yang membantu menjalankan kerja-kerja menggali semula kubur di Tanah Perkuburan Islam Kampung Serkat Barat di sini terperanjat besar apabila menemui dua jenazah yang tidak reput dan masih lagi sempurna, lapor Sinar Harian.

(3 Gambar) Jenazah Masih Elok Dalam Balutan Kapan Ditemui, Dipercayai Sudah 2 Tahun Dikebumikan
(3 Gambar) Jenazah Masih Elok Dalam Balutan Kapan Ditemui, Dipercayai Sudah 2 Tahun Dikebumikan

Salah satu mayat jenazah dipercayai milik bekas ketua kampung masih lagi elok di dalam balutan kain kapan walaupun sudah dua tahun dikebumikan.


ARTIKEL MENARIK:
1. Israel Dikepung Kebakaran Besar Setelah Melarang Azan di Masjid al-Aqsa

2. Hati- Hati!! HARAM Memakan Keli ternakan yang diberi makan SISA KHINZIR

3. Dato Aliff : 'Baca 2 Ayat Ni Setiap Malam, Insyaallah Allah Lancarkan Rezeki !!!' MOHON SHARE

4. Baca Dua Ayat Ini Setiap Malam, Nescaya Allah Lancarkan Rezeki..

5. Masha Allah! Bayi Ini Mati Selepas Keluar Dari Perut Ibunya.. Namun Apa Yang Doktor Itu Lakukan Selepas Tahu Bayi Itu Sudah Mati Amat Mengejutkan! Lihat Apa Berlaku Pada Bayi Itu.. Semua Kuasa Allah!

Penghulu Mukim Serkat, Roslan Bohari berkata, jenazah tersebut dikenali sebagai Abdullah Ahmad yang meninggal dunia pada tahun 2014.

“Kebanyakkan jenazah sudah pun mereput. Bagaimanapun, jenazah bekas ketua kampung itu yang meninggal dunia pada tahun 2014 lalu masih dalam balutan kain kapan,” katanya. dipetik laporan Kosmo.


2.jpg

Kubur-kubur di Tanah Perkuburan Islam Kampung Serkat Barat berkenaan digali semula untuk memberi laluan kepada pembinaan jalan baharu dari Permas ke Tanjung Piadari Permas. ‎

‎Kerja-kerja penggalian kubur ini diketuai oleh Pejabat Agama Daerah dengan dibantu agensi berkaitan serta penduduk kampung bermula tiga hari lalu dan selesai semalam. ‎

Penyebaran gambar jenazah yang masih dalam kain balutan tersebut menjadi perhatian apabila ia menjadi viral di laman sosial sejak kerja-kerja penggalian semula kubur dilakukan. - Siakapkeli.my


3.jpg

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

0 comments:

Post a Comment

Top Ad 728x90