Header Ads

VIDEO: Akhirnya Putera Raja Arab Saudi Yg Terkacak & Terkaya Dihukum Pancung

loading...

Riyadh: Arab Saudi menyatakan ia sudah melaksanakan hukuman mati terhadap seorang putera kerabat diraja negara itu yang didapati bersalah menembak mati seorang lelaki ketika pergaduhan - pelaksanaan hukuman mati yang boleh dianggap jarang berlaku membabitkan kerabat diraja.

VIDEO: Akhirnya Putera Raja Arab Saudi Yg Terkacak & Terkaya Dihukum Pancung
VIDEO: Akhirnya Putera Raja Arab Saudi Yg Terkacak & Terkaya Dihukum Pancung
Menurut Kementerian Dalam Negeri Arab Saudi hari ini, pelaksanaan hukuman mati terhadap Putera Turki bin Saud bin Turki bin Saud al-Kabeer itu dilakukan di Riyadh namun tidak menyatakan kaedah hukuman.


ARTIKEL MENARIK:
1. SAH Lelaki Yg Bunuh Diri Di Jambatan Pulau Pinang Dah Jumpa ! Semalam Ramai Yg Tak Percayakan ? Ni Bukti Dia !

2. "Dia Main Sampai Terkoyak Faraj Saya & Dia Suruh Saya Hisap K*N*K Anak Lelaki Saya Sendiri, Saya Buat Semua Tu Kerana ..."

3. TERKINI ! SAH ! 174 Bolos Dari Penjara T*********** Lepas Bunuh Pengawal Mereka ! Mohon Penduduk Sekeliling Berhati-Hati !

4. Ishh Memalukan!..Guru wanita BERTUDUNG hadapi hukuman penjara 17 tahun PAKSA pelajar buat hubungan k3lamin dalam KERETA

5. "SIAPA BERANI CAKAP ANAK AKU MATI?" Luahan TERAKHIR Ibu Jururawat yang SANGAT MENYEDIHKAN.

Pelaksanaan hukuman mati di Arab Saudi biasanya ialah dipancung di khalayak ramai.

Kenyataan itu juga memberi amaran kepada sesiapa yang melakukan jenayah terbabit, hukuman Syariah menanti mereka.

Arab Saudi mencatat pelaksanaan hukuman mati tertinggi di dunia namun pelaksanaan hukuman itu membabitkan kerabat diraja amat jarang dengan kali terakhir pada 1975 apabila Faisal bin Musaid bin Abdulaziz Al Saud dipancung kerana membunuh Raja Faisal.________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments