Header Ads

"Kenapa Tak Tolong?" - Luahan Anggota Tentera Isu Pegawai Polis Pengsan Dalam Kawad

loading...

Inilah luahan seorang tentera ekoran insiden seorang anggota polis yang rebah ketika menunggu ketibaan Yang Dipertua Negeri Tan Sri Abdul Taib Mahmud sempena Perasmian Persidang Dewan Undangan Negeri.

"Kenapa Tak Tolong?" - Luahan Anggota Tentera Isu Pegawai Polis Pengsan Dalam Kawad
"Kenapa Tak Tolong?" - Luahan Anggota Tentera Isu Pegawai Polis Pengsan Dalam Kawad

"Itu la dikatakan rejimental, disiplin dan mental kena kuat. Kenapa saya cakap macam tu? Saya pun selalu buat perbarisan atas padang kawad. Kerana saya seorang tentera. Memang bagi orang awam benda macam ni pelik.

BACA ARTIKEL MENARIK: Fakta Disebalik Pernikahan Viral Remaja Dengan Janda 67 Tahun

loading...

KENAPA TAK TOLONG??

Yang lain berdiri dan tengok je. Sebab kenapa ye.? Apabila seseorang polis, tentera, ataupun mana2 badan beruniform, disiplin kena tinggi, mental kena kuat.

Berdiri di padang kawad tak kira la kawad panji2 atau pon kawad istiadat bila sesorang tu jatuh anggota medik akan masok dan mengangkat anggota yang tumbang tu keluar dari perbarisan.



3.png

Memang la kerjasama diperlukn. Memang la protolkol diperlukn. Jangan main cakap je sebarangan. Kerana anda semua tak merasai apa yang kami lalui. Anda boleh la duduk dalam pejabat atau duduk menonton je lepas tu.

Bila keburukan orang sikit mula nk dihebohkan. Memang disiplin diperlukan dan kekuatan mental diperlukn bagi anggota polis dan tentera. Sebab kenapa.? Apabila peperangan berlaku kami boleh bertindak dengan satu arahan je.

CONTONNYA LAHAD DATU

Polis hebat, tentera hebat, tapi anda semua tak tahu kami bergadai nyawa disana tinggalkan anak bini. Tinggalkan ayah ibu, bila gugurnya seorang pahlawan tu baru nak dikenang. Anda semua tak tahu apa yang kami rasa.

Apa yang kami lalui anda boleh la cakap saja. Cuba anda semua berada di tempat kami. Anda akan rasa apa yang kami lalui. Penderitaan kami!!

Kita sepatutnya bersyukur kerana negara kita aman damai tak ada perbalahan tak ada perang. Cuba kita tengok negara islam kita yang lain Syria, Lubnan, Palestin negara mereka berperang.

Nak tido pon tak aman, nak berjalan pon tak aman. Nak makan pon tak aman. Kita rasa bersyukur kerana negara kita aman dan damai. Alhamdulilah.



2.png

Maaf la jika bicara saya membuat anda terasa. Kerana saya sendiri terasa apa yang anda katakan dekat anggota polis yang tumbang tu. Kerana saya anggota beruniform jugak.

BACA TOP 3 INI JUGA:
Kalau Tuhan Mencipta Manusia, Mesti Ada Yang Cipta Tuhan!!! Saya Merayu...Tolonglah, Kaum Cina, Kaum India...Tolonglah Hasilkan Lebih Ramai Anak
Penjelasan Pihak Polis Kenapa Remaja Ini Tidak Boleh DI Dakwa Kerana Membunuh
- “Sial Punya Perempuan, Member Aku Bini Tengah Mengandung Laa..” – Insiden Perempuan Memandu Lawan Arus Di Highway


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments

Powered by Blogger.