Header Ads

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik

loading...

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik


Ngeri baca pengalaman dari wanita ini. Walaupun kedua-dua belah matanya nyaris buta disebabkan contact lens, namun mangsa enggan menyalahkan penggunaan contact lens 100%. Sebaliknya menganggap kejadian itu merupakan 'teguran' dari Allah untuk dirinya.


ARTIKEL MENARIK:
1. Biodata & Gambar Norfarihan Baharudin Remaja Panjat Mercu Tanda Ipoh

2. Viral aksi berani remaja panjat ‘Ipoh’ disiasat

3. DUNIA AKHIR ZAMAN!! LeKA TAngkap Pokemon GO!! LElaki ini Tidak Sengaja Merakam Perbuatan Terkutuk Perempuan Melayu Bersama Kekasih Beramai ramai di dalam TREN Menuju ke KLCC!CUBa lihat MInit ke 1.05 apa yang perempuan nie Buat!!Sungguh tak malu

4. DASAR NAFSU DURJANA!!!Emak Keluar Mencari Rezeki Di Awal Pagi….Bapa Pula Ma!n dengan Anak Dara Sendiri Di Awal Pagi Sambil Merakam Perbuatan Terkutuk Itu…

5. MALANG!! Bas Ekspress Penuh Pepijat Serang 26 Penumpang Sepanjang Perjalanan

Bukan pengguna tegar contact lens. Sekadar pakai untuk melawa sahaja, bukan rabun.

1.png

"Pakailah, baru nampak lawa. Orang dah start kenal kan, siapa aku"

2.png

Tiba-tiba mata mula menjadi kabur, tak nampak. Terus dapatkan rawatan di klinik.

3.png

4.png

Tiba-tiba rasa menyucuk, sakit sampai terjerit-jerit. Langsung tak boleh nak buka mata

5.png

"Allah, luka seluruh mata, kedua-dua biji mata pulak tu" - Doktor

6.png

"Adik, Allah kurniakan mata kat kita ni dah elok dah. Kenapa nak ubah ciptaan Allah?" - Doktor

7.png

"Luka dan terkoyak, hampir kena mata kecil di tengah" - Doktor

8.png

Dalam kepala dah risau, gelap masa depan kalau mata menjadi buta

9.png

"Susahnya hidup kalau dah buta," terbit rasa menyesal dan banyakkan berdoa agar mata kembali pulih.

10.png

11.png

Doktor beri tiga kemungkinan yang berlaku menjadi punca mata mangsa luka dan kabur

12.png

"Contact lens sekadar asbab, sebenarnya Allah rindukan Kakfie"

13.png

Setelah membaca pengalaman ngeri wanita ini, masihkah anda mahu memakai contact lens walaupun mata anda tidak mengalami sebarang masalah pengelihatan? Jangan hanya kerana cantik, anda mengabaikan soal keselamatan/kesihatan. 

Semoga menjadi pengajaran kepada semua. - The Reporter

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments

Powered by Blogger.