Breaking News

Bukti Kekuasaan Allah ! Cleaner Bangla Ini DIHINA Kerana Tengok Barang Kemas, Tapi Lihat Apa Yg Berlaku Padanya Selepas Tu !

loading...

ARAB SAUDI - Seorang pekerja pembersihan warga Bangladesh menerima pelbagai hadiah selepas gambarnya merenung barang kemas di sebuah kedai dihina tersebar di media sosial, lapor Daily Mail.

Bukti Kekuasaan Allah ! Cleaner Bangla Ini DIHINA Kerana Tengok Barang Kemas, Tapi Lihat Apa Yg Berlaku Padanya Selepas Tu !
Bukti Kekuasaan Allah ! Cleaner Bangla Ini DIHINA Kerana Tengok Barang Kemas, Tapi Lihat Apa Yg Berlaku Padanya Selepas Tu !

Nazer al-Islam Abdul Karim, 65, yang bekerja di Riyadh telah dihina oleh seorang pengguna Instagram yang memuat naik gambarnya dengan kapsyen,


ARTIKEL MENARIK:
1. GEMPAR!! Baru Jea Menyanyi LIMA PATAH PERKATAAAN, Semua JURI Serentak PUSING Kerusi Mereka..KORANG MESTI TERKEJUT!!! lihat sendiri (video).......

2. Kerajaan Myanmar Akan Menarik Semula 100,000 Pekerja Di Malaysia, Ini Nasihat MEF Kepada Najib

3. Dulu Anak Kecil Ini Jadi VIRAL Kerana Hisab Rokok 40 Batang Sehari TAPI, Lihat Foto Terkini Ardi Di Tahun 2016 Sangat Mengejutkan

4. Media Myanmar Ibaratkan Rohingya Seperti Pepijat, Kutu Busuk Penghisap Darah

5. Media Indonesia Viralkan Najib Songlap Duit 9 Bilion Ringgit Lihat Video Penuh

"Orang ini hanya layak memandang sampah sahaja,"

Seorang lelaki, Abdullah Al-Qahtani yang mempunyai akaun Twitter bernama @Ensaneyat (kemanusiaan dalam bahasa Arab) tampil mencari lelaki itu bagi memberikan sokongan.

Tweet Al-Qahtani itu telah dikongsi sebanyak 6,500 kali dan akhirnya lokasi lelaki warga Bangladesh itu dapat dikesan berdasarkan pantulan latar belakang premis pada tingkap kedai barang kemas berkenaan.

Nazer yang berpendapatan 700 riyal (RM836.97) di Riyadh berkata, dia tidak menyedari gambarnya merenung barang kemas itu dirakam.

"Saya hanya menjalankan tugas saya sebagai tukang cuci di bandar ini dan ternampak sebuah kedai barang kemas, lalu melihatnya saja-saja. Saya amat gembira dengan hadiah yang diberi ini dan amat berterima kasih," katanya kepada CNN.

Al-Qahtani, 38, menjelaskan bahawa wang masih dihantar kepada Nazer berserta beras dan madu, tiket penerbangan untuk Nazer pulang ke Bangladesh dan dua buah telefon bimbit, iPhone 7 dan Samsung Galaxy.

Pengguna media sosial terutamanya warga Arab Saudi di Twitter telah berikrar akan terus menghantar hadiah kepada Karim termasuk seorang pengugna yang mahu memberinya 2,000 riyal (RM2,391.35).


2.jpg


Setelah Nazer ditemui, seorang eksekutif di saluran sukan Saudi juga memuat naik video Snapchat yang menunjukkan dia memilih satu set barang kemas. Beliau juga memuat naik gambar Nazer dengan hadiah barunya itu.

Al-Qahtani memaklumkan kepada CNN bahawa beliau kagum dengan usaha yang dilakukan oleh netizen untuk mencari lelaki itu dan ramai individu yang prihatin dan baik hati telah tampil membantu Nazer.

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...
loading...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments