Header Ads

‘Jangan Halang Anak Korek Dan Makan Tahi Didung !’- Doktor

loading...

Mengorek hidung dan memakan sisanya adalah salah satu cara terbaik menjaga kesihatan tubuh badan, dakwa seorang doktor terkenal di Austria.

‘Jangan Halang Anak Korek Dan Makan Tahi Didung !’- Doktor
‘Jangan Halang Anak Korek Dan Makan Tahi Didung !’- Doktor

Pakar paru-paru yang beribu pejabat di Innsbruck, Prof Dr Friedrich Bischinger berkata, golongan yang mengorek hidung dengan jari mereka lebih sihat, lebih gembira dan mungkin lebih sensitif kepada perubahan tubuh badan mereka.ARTIKEL MENARIK:
1. Jangan Tipu Tarikh Terakhir Datang Bulan Hanya Kerana Takut Dipaksa Bersalin (Induce) - Doktor

2. Ramai Tak Tahu ! Ini Punca Sebenar Ruang 'Rahsia' Dalam Pesawat Tak Didedahkan Pada Orang Ramai !

3. UPDATE BR1M 2017. Syarat Baru BR1M 2017 & Kemaskini Permohonan BR1M 2017 Di Sini ! MOHON SHARE !

4. Bakal Lahir Anak Luar Nikah, Gadis Nekad Makan Nanas Untuk Gugurkan Bayinya. Lihat Kejutan Yang Berlaku Selepas 24 Jam

5. Tarikh Pembayaran BR1M 2017 Bantuan Rakyat 1Malaysia

Dia berkata, masyarakat perlu menerima pendekatan baru untuk mengorek hidung dan menggalakkan kanak-kanak mengguna pakai kaedah itu.

“Dengan mengguna jari, anda dapat sampai ke tempat yang selama ini tidak dapat di capai dengan sapu tangan, ia menjadikan hidung anda lebih bersih. Memakan sisanya pula ialah cara hebat untuk mengukuhkan sistem immunisasi tubuh.

Secara perubatan, ia memang baik dan perkara semulajadi sempurna untuk dilakukan” katanya.

“Dalam kes immunisasi, hidung ialah penapis untuk memerangkap bakteria dan apabila gabungan ini sampai kepada usus, ia boleh menjadi seperti ubat” katanya.

“Perubatan moden cuba melakukan perkara sama melalui kaedah yang lebih rumit, sesiapa yang mengorek hidung dan memakannya dapat meningkatkan sistem immunisasi tubuh secara semulajadi dengan percuma” katanya lagi.

Dia memberi contoh, kanak-kanak gembira mengorek hidung mereka tetapi menghentikan perbuatan itu apabila dewasa disebabkan tekanan masyarakat yang menganggap ianya menjijikkan dan antisosial.

“Saya suka mencadangkan pendekatan baru dengan kanak-kanak digalakkan mengorek hidung mereka. Ia tindak balas semulajadi sepenuhnya secara perubatan, ia idea yang baik” katanya.

Namu apakah sudut pandangan Islam tentang hukum tahi hidung ini bolehkah dimakan?

Prof Bischinger juga mengatakan, jika seseorang bimbang mengenai anggapan jiran, mereka masih boleh mengorek hidung di tempat sulit.

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:
loading...

No comments